Collecte van 4 apr 2021

Collecte Kerk in Actie - Werelddiaconaat (Zuid-Afrika - Pasen 2021)

Veel zwarte jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria groeien op in gewelddadige wijken en gebroken gezinnen. De helft van hen maakt de middelbare school niet af en 40 procent van de jongeren tussen 15 en 34 jaar is werkloos. Kerk in Actie ondersteunt een organisatie die hen helpt met huiswerkbegeleiding en persoonlijke gesprekken. Er worden ook jongerenkampen georganiseerd. Zo leren de jongeren sociale en creatieve vaardigheden waardoor ze weerbaarder worden en kans maken op een beter leven.

40dagentijd

Deze collecte is onderdeel van de 40dagentijdcampagne 2021. Meer informatie en alle materialen voor deze campagne vindt u op kerkinactie.nl/40dagentijd.

Voor veel zwarte jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat. Zij groeien op in gebroken gezinnen in slechte buurten omgeven door prostitutie, drugs, diefstal, geweld en vuilnis. De helft van de jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent tussen de 15 en 34 jaar is werkloos. Een christelijke Zuid-Afrikaanse organisatie helpt deze kansarme kinderen met onderwijs en biedt hen een omgeving vol liefde en aandacht, zodat de spiraal van armoede doorbroken kan worden.