Kom in actie!

Kom in actie voor het werk van Kerk in Actie. Bid voor het werk van Kerk in Actie en voor de kerken wereldwijd die hulp bieden. Geef voor dit werk. Breng dit werk onder de aandacht in uw kerk. Kies een manier die bij u past.

Kerstcampagne 2021 voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Een gammele tent. Extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. Onveiligheid. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. Maar misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Kom in actie voor vluchtelingenkinderen

Kerk in Actie organiseert verschillende campagnes rond Kerst, tijdens de Veertigdagentijd (als we toeleven naar Pasen), rond Pinksteren en bij de start van het nieuwe seizoen. Doet u mee?

Bekijk alle campagnes

Regio in actie

Kerken in verschillende regio's komen samen in actie voor een land. Wilt u ook met uw regio in actie komen? Neem dan contact op met een consulent. Deze regio's zijn al samen in actie:

Sluit u aan bij een regio in actie

Huis-aan-huiscollecte Kerk in Actie

Kerk in Actie organiseert jaarlijks een landelijke huis-aan-huiscollecte, omdat we willen opstaan voor kwetsbare kinderen in Griekenland. De nood blijft hoog! We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven.

Meer informatie over de huis-aan-huiscollecte

Collectecoördinatoren in het hele land organiseren de collecte in hun dorp of wijk. De informatie die u als coördinator nodig heeft staat op een actuele overzichtspagina. Hier kunt u documenten downloaden en inloggen in CollecteKracht.

Overzichtspagina voor coördinatoren

In actie op zondag

Tips voor vieringen

Samen zijn we de kerk in actie en zetten we ons in voor Gods wereld. Dat mag gevierd worden!

Bekijk alle tips

Collectes in de kerk

Collecteren is de manier om tijdens de kerkdienst te delen wat ons gegeven is en samen te werken aan een wereld van gerechtigheid en vrede

Bekijk het collecterooster

Online collecteren

Voor jonge(re) gemeenteleden hebben steeds minder contant geld op zak. Daarnaast heeft de coronatijd digitaal collecteren in de kerk versneld. Wat is voor uw kerk de beste manier om online te collecteren?

Alles over online collecteren

Deel je geld

Word donateur

Met uw donatie steunen wij het werk van honderden kerken en organisaties in Nederland en in de rest van de wereld.

Doneren

Of bekijk andere vormen van schenkingen

Geef met een gunstige belastingaftrek door een periodieke gift. Of heeft u wel eens nagedacht over een nalatenschap of een fonds op naam?

Samen in actie komen

Kom samen in actie voor het goede doel: ontbijtservice, speurtocht, quiz, talentenactie, debat, schilderen, maaltijd, kledingparty, sponsoractie, verkoopactie. Laat u inspireren en geef uw ideeën door. Samen zijn we de kerk in actie.

Bekijk de online ideeënbank

Of ga thuis aan de slag:

Spaar postzegels, kaarten, mobieltjes, cartridges

In de brochure Kom in actie staan een aantal van deze fondsenwervende acties beschreven.

Bestel de brochure gratis via de webwinkel

In actie met kinderen

Kids in Actie

Met Kids in Actie betrekt u kinderen en daarmee de gehele gemeente op een speelse en eigentijdse manier bij diaconaat. Bijvoorbeeld bij uw collecteproject

Bekijk alle tips

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kunt u hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de vakantie. Lees hieronder welke twee opties er zijn voor het bestellen van de tasjes.

De actie Vakantietas organiseren in uw gemeente

Leef mee

Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland