Kom in actie!

Kom in actie voor het werk van Kerk in Actie. Bid voor het werk van Kerk in Actie en voor de kerken wereldwijd die hulp bieden. Geef voor dit werk. Breng dit werk onder de aandacht in uw kerk. Kies een manier die bij u past.

Ik ben er voor jou! 40dagentijd 2021

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen. Samen zijn we kerk in actie.

Meer over de 40dagentijd 2021

Kerk in Actie organiseert verschillende campagnes rond Kerst, tijdens de 40dagentijd (als we toeleven naar Pasen), rond Pinksteren en bij de start van het nieuwe seizoen. Doet u mee?

Bekijk alle campagnes

Huis-aan-huiscollecte Kerk in Actie

Kerk in Actie organiseert van 22 t/m 27 november 2021 een landelijke huis-aan-huiscollecte, omdat we willen opstaan voor kwetsbare kinderen in Griekenland. De nood blijft hoog! We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven.

De huis-aan-huiscollecte in november 2021

Collectecoördinatoren in het hele land organiseren de collecte in hun dorp of wijk. De informatie die u als coördinator nodig heeft staat op een actuele overzichtspagina. Hier kunt u documenten downloaden en inloggen in CollecteKracht.

Overzichtspagina voor coördinatoren

Regio in actie

Kerken in verschillende regio's komen samen in actie voor een land. Wilt u ook met uw regio in actie komen? Neem dan contact op met een consulent. Deze regio's zijn al samen in actie:

Sluit u aan bij een regio in actie

In actie op zondag

Tips voor vieringen

Samen zijn we de kerk in actie en zetten we ons in voor Gods wereld. Dat mag gevierd worden!

Bekijk alle tips

Collectes in de kerk

Collecteren is de manier om tijdens de kerkdienst te delen wat ons gegeven is en samen te werken aan een wereld van gerechtigheid en vrede

Bekijk het collecterooster

Deel je geld

Word donateur

Met uw donatie steunen wij het werk van honderden kerken en organisaties in Nederland en in de rest van de wereld.

Doneren

Of bekijk andere vormen van schenkingen

Geef met een gunstige belastingaftrek door een periodieke gift. Of heeft u wel eens nagedacht over een nalatenschap of een fonds op naam?

In actie met kinderen

Kids in Actie

Met Kids in Actie betrekt u kinderen en daarmee de gehele gemeente op een speelse en eigentijdse manier bij diaconaat. Bijvoorbeeld bij uw collecteproject

Bekijk alle tips

In actie met een groep

Wat is het leuk om samen in actie te komen voor het goede doel: ontbijtservice, speurtocht, quiz, talentenactie, debat, quiz, schilderen, maaltijd, kledingparty, sponsoractie, verkoopactie. Laat u inspireren en geef uw eigen ideeën aan ons door. Samen zijn we de kerk in actie.

Bekijk de online ideeënbank

In de brochure Samen in actie staan een aantal van deze fondsenwervende acties beschreven. In mei 2021 verschijnt de nieuw brochure.

Bestel de brochure gratis via de webwinkel

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kunt u hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de vakantie. Lees hieronder welke twee opties er zijn voor het bestellen van de tasjes.

De actie Vakantietas organiseren in uw gemeente

Leef mee

Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland

Bekijk de onderwerpen

Volg de verhalen op socials

Blijf betrokken door het werk te volgen op social media

Voorlopig niet op reis met Kerk in Actie

Door de wereldwijde coronapandemie kunt u in 2021 niet met Kerk in Actie op reis. Het is  onbekend of (gemeente)reizen in de toekomst nog aangeboden kunnen worden.