Kom in actie!

Kom in actie voor het werk van Kerk in Actie. Bid voor het werk van Kerk in Actie en voor de kerken wereldwijd die hulp bieden. Geef voor dit werk. Breng dit werk onder de aandacht in uw kerk. In deze tijd van coronacrisis kan dat niet op de gebruikelijke manieren. U kunt wel een alternatieve collecte organiseren. Kies een manier die bij u past.

Ik ben er voor jou! 40dagentijd 2021

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen. Samen zijn we kerk in actie.

Meer over de 40dagentijd 2021

Kerk in Actie organiseert verschillende campagnes rond Kerst, tijdens de 40dagentijd (als we toeleven naar Pasen), rond Pinksteren en bij de start van het nieuwe seizoen. Doet u mee?

Bekijk alle campagnes

Huis-aan-huiscollecte

Kerk in Actie houdt sinds 2020 jaarlijks een huis-aan-huiscollecte in de laatste weken van november. In meer dan 600 plaatsen in Nederland collecteren we van deur tot deur en komen in actie voor kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld.

Meer informatie over de huis-aan-huiscollecte

Regio in actie

Kerken in verschillende regio's komen samen in actie voor een land. Wilt u ook met uw regio in actie komen? Neem dan contact op met een consulent. Deze regio's zijn al samen in actie:

Kom met uw regio in actie

In actie op zondag

Tips voor vieringen

Samen zijn we de kerk in actie en zetten we ons in voor Gods wereld. Dat mag gevierd worden!

Bekijk alle tips

Collectes in de kerk

Collecteren is de manier om tijdens de kerkdienst te delen wat ons gegeven is en samen te werken aan een wereld van gerechtigheid en vrede

Bekijk het collecterooster

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kunt u hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de vakantie. Lees hieronder welke twee opties er zijn voor het bestellen van de tasjes.

De actie Vakantietas organiseren in uw gemeente

In actie met een groep

Organiseer samen een actie

Stuur een kaartje aan een vluchteling of gevangene. Verzamel oude kaarten en mobieltjes in. Start samen met tieners een autowasactie.

Bekijk wat je kunt doen

In actie met kinderen

Kids in Actie

Met Kids in Actie betrekt u kinderen en daarmee de gehele gemeente op een speelse en eigentijdse manier bij diaconaat. Bijvoorbeeld bij uw collecteproject

Bekijk alle tips

Deel je geld

Word donateur

Met uw donatie steunen wij het werk van honderden kerken en organisaties in Nederland en in de rest van de wereld.

Doneren

Of bekijk andere vormen van schenkingen

Geef met een gunstige belastingaftrek door een periodieke gift. Of heeft u wel eens nagedacht over een nalatenschap of een fonds op naam?

Leef mee

Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland

Bekijk de onderwerpen

Volg de verhalen op socials

Blijf betrokken door het werk te volgen op social media

Ga mee op reis

Ga mee op reis als donateur, gemeentelid, diaken, zwo-lid of predikant. Of maak een gemeentereis op maat. Daar waar mensen elkaar ontmoeten, samen eten, samen bidden en zo meeleven met elkaar, daar gebeurt iets bijzonders. We voelen hoe we wereldwijd een gemeenschap vormen van mensen, die geloven in delen.

Bekijk de opties