Kom in actie!

Kom in actie voor het werk van Kerk in Actie. Bid voor het werk van Kerk in Actie en voor de kerken die overal ter wereld hulp bieden. Geef voor dit werk. Breng dit werk onder de aandacht in je kerk. Kies een manier die bij jou past.

Samen tegen armoede

Armoede. Opeens is dit ook een thema in Nederland. Door de torenhoge inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. De fors gestegen energieprijzen maken het er niet beter op. Als kerk willen we hierin graag iets betekenen. Daarom komen we in actie, samen met kerken door heel Nederland.

Doe mee: kom in actie tegen armoede

Veertigdagentijd 2023: Uit liefde voor jou

Uit liefde voor jou. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. In de Veertigdagentijd geven we Zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg, zoals in Moldavië. Samen zijn we de kerk in actie.

Kom in actie in de Veertigdagentijd 2023

Kerk in Actie organiseert verschillende campagnes rond Kerst, tijdens de Veertigdagentijd (als we toeleven naar Pasen), rond Pinksteren en bij de start van het nieuwe seizoen. Doe je mee?

Bekijk alle campagnes

Samen in actie voor een land

Kom samen in actie voor een land, als jouw gemeente meer betrokken wil raken bij het wereldwijde werk van de kerk. Samen zijn we de kerk, in Nederland, Moldavië, Bangladesh, Colombia, Rwanda, Libanon, Ghana en Indonesië.

Kies 1 van de 7 actielanden

Huis-aan-huiscollecte Kerk in Actie

Kerk in Actie organiseert jaarlijks een landelijke huis-aan-huiscollecte, omdat we willen opstaan voor kwetsbare kinderen in Griekenland. Hun nood is onverminderd hoog! We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven.

Meer informatie over de huis-aan-huiscollecte

Collectecoördinatoren in het hele land organiseren de collecte in hun dorp of wijk. Alle informatie die coördinatoren nodig hebben staat op een actuele overzichtspagina. Hier kun je documenten downloaden en inloggen in CollecteKracht.

Overzichtspagina voor coördinatoren

Samen in actie komen

Kom samen in actie voor het goede doel: ontbijtservice, speurtocht, quiz, talentenactie, debat, schilderen, maaltijd, kledingparty, sponsoractie, verkoopactie. Laat je inspireren en geef je ideeën door. Samen zijn we de kerk in actie.

Bekijk de online ideeënbank

Of ga thuis aan de slag:

Spaar postzegels, kaarten, mobieltjes, cartridges

In de brochure Kom in actie staan een aantal van deze fondsenwervende acties beschreven.

Bestel de brochure gratis via de webwinkel

In actie op zondag

Collectes in de kerk

Collecteren is de manier om tijdens de kerkdienst te delen wat ons gegeven is.

Bekijk het collecterooster

Online collecteren

Gemeenteleden hebben steeds minder contant geld op zak. Gaat jouw kerk ook online te collecteren?

Alles over online collecteren

Tips voor vieringen

Samen zijn we de kerk in actie en zetten we ons in voor Gods wereld. Dat mag gevierd worden!

Bekijk alle tips

Deel je geld

Word donateur

Met jouw donatie steunen wij het werk van honderden kerken en organisaties in Nederland en wereldwijd.

Doneren

Of bekijk andere vormen van schenkingen

Met een periodieke gift kun je je bijdrage van de belasting aftrekken. Of heb je wel eens nagedacht over een nalatenschap of een fonds op naam?

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kun je hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de vakantie. Lees hieronder welke twee opties er zijn voor het bestellen van de tasjes.

Actie Vakantietas organiseren in jouw gemeente

In actie met kinderen

Kids in Actie

Met Kids in Actie betrek je kinderen en daarmee de gehele gemeente op een speelse en eigentijdse manier bij diaconaat. Bijvoorbeeld bij je collecteproject

Bekijk alle tips

Leef mee

Bid voor ons werk

Wij vragen jouw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland.

Bekijk de onderwerpen

Volg de verhalen op socials

Blijf betrokken door het werk te volgen op social media