Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gebed voor inwoners Nagorno-Karabach

In Nagorno-Karabach, een enclave in Azerbeidzjan, is opnieuw fors geweld opgelaaid tussen Armeniërs en Azeris. Kerk in Actie vraagt protestantse gemeenten om gebed voor het vreedzaam en rechtvaardig samenleven tussen deze twee volken in Nagorno-Karabach.

Wilbert van Saane, uitgezonden medewerker van Kerk in Actie in Libanon, geeft in Beiroet les aan theologiestudenten uit de hele regio, waaronder jongeren uit Armenië. Onlangs bezocht hij Armenië. Hij schreef een gebed voor de inwoners van Nagorno-Karabach. Bid mee:

Gebed voor Nagorno-Karabach


Rechtvaardige en barmhartige God,

Uw Zoon Jezus kwam om vrede te verkondigen.
Hij brak vijandschap en verdeeldheid af;
door Zijn kruis bracht Hij verzoening. 

Wij bidden voor de mensen in Nagorno-Karabach.
Na een tijd van voedseltekort, van vrees
en het verlies van geliefden, land en inkomen,
staan zij nu voor een onzekere toekomst. 

We bidden om gerechtigheid voor hen,
en het herstel van veiligheid en vertrouwen,
zodat de volken weer in vrede kunnen samenleven.
Door Christus, die onze vrede is.

Amen. 

Hulp Kerk in Actie

Kerk in Actie zal 50.000 euro bijdragen aan humanitaire hulp voor mensen die de enclave Nagorno-Karabach zijn ontvlucht naar Armenië. Op dit moment brengt Action by Churches Together (ACT) Alliance, het wereldwijde netwerk van kerken, de behoeften van deze mensen in kaart. Daarna zal de hulpverlening zo snel mogelijk starten.

Geef voor dit werk

Solidariteit Wereldraad van Kerken

Ook de Wereldraad van Kerken leeft mee met de inwoners van Nagorno-Karabach. Een delegatie van de Wereldraad bracht een solidariteitsbezoek aan de regio en sprak met inwoners bij de Laçın-corridor, een bergachtig gebied in Azerbeidzjan waar de verbindingsweg tussen Armenië en Nagorno-Karabach doorheen verloopt. Inwoners deelden hun hoop en angsten met de delegatieleden.

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)