Kerk in Actie start actie tegen armoede in Nederland

Samen tegen armoede. Zo heet de nieuwe armoede-actie die Kerk in Actie in samenwerking met de Voedselbank en SchuldHulpMaatje start. Directeur Jurjen de Groot: “Hiermee willen we een langdurige bijdrage leveren tegen de groeiende armoede in Nederland.” Deze week roept Kerk in Actie haar donateurs op om de energiecompensatie van de overheid te bestemmen voor deze actie.

In actie tegen armoede

Door de torenhoge inflatie en de fors gestegen energieprijzen komen steeds meer mensen in Nederland in de problemen. Volgens schattingen leven in 2023 ruim 800.000 mensen in ons land onder de armoedegrens, onder wie ruim 200.000 kinderen. Het aantal aanvragen bij de Voedselbank steeg in het afgelopen jaar met 22 procent. “Tijd om in actie te komen”, zegt Jurjen de Groot. “Kerk in Actie wil mensen in acute nood helpen door samen met de Voedselbank voedselpakketten te maken en die in heel Nederland uit te delen. Daarnaast helpen we samen met SchuldHulpMaatje mensen uit de schulden te komen.”

Energietoeslag doneren

Omdat Kerk in Actie zowel mensen in directe nood als ook langdurig wil helpen, gaat ‘Samen tegen armoede’ meerdere jaren duren. Daarvoor is veel geld nodig. Daarom doet Kerk in Actie de komende weken een beroep op haar donateurs. De Groot: “Een voedselpakket met alleen eerste levensbehoeften kost 35 euro, dus reken maar uit. We vragen onze donateurs vrijmoedig om solidair te zijn met mensen die niet langer kunnen rondkomen en - als je het zelf kunt missen - de tegemoetkoming in de energiekosten die je krijgt van de overheid geheel of gedeeltelijk voor dit werk te bestemmen. Samen kunnen we een vuist vormen, opstaan tegen armoede en onze naasten in nood heel concreet helpen.”

Voedselpakketten en nieuwe SHM-locaties

Met de actie helpt Kerk in Actie mensen direct door samen te werken met de Voedselbank. Daarnaast voorziet de actie in hulp op de lange termijn door te gaan samenwerken met SchuldHulpMaatje (SHM), en samen te zorgen voor de opening van 30 nieuwe SHM-locaties in Nederland, waar mensen worden geholpen om uit de schulden te komen.

Doneer nu

Op de hoogte blijven?

Steek je graag je handen uit de mouwen? Doe dan mee met de voedselpakkettenactie van Kerk in Actie en de Voedselbank. Vul het formulier hieronder in om op de hoogte te blijven:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)