Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

‘Op de Kerk in Actiedag doe je inspiratie op en ontmoet je mooie mensen’

“Deze dag met toerusting en onderlinge ontmoeting is nuttig en motiverend voor je werk in de kerk”, zei een bezoeker van de Kerk in Actiedag op 11 november in Apeldoorn. Kom op 25 november voor hetzelfde programma naar Gouda!

Toen directeur Jenny van Hove van de Apeldoornse Emmaschool merkte dat er kinderen op school zaten die geen ontbijt op hadden, zocht ze contact met diaconaal ondernemer en predikant Gertrudeke van der Maas. Die legde de verbinding naar wijkgemeente De Hofstad in de buurt. Het resultaat: de Hofstadkerk regelde binnen een week 20 vrijwilligers voor een dagelijks ontbijt op de school, de boterhammenbar.

Diaconale fietstocht

Op de Kerk in Actiedag vertelden Jenny en Gertrudeke hierover en zo inspireerden ze de diakenen in de zaal om óók de samenwerking in de buurt te zoeken. In een workshop deelde Gertrudeke nog meer tips voor samenwerken en de school van Jenny werd bezocht tijdens een diaconale fietstocht door de buurt. Deze workshop en fietstocht waren twee van de vele mogelijkheden tijdens het keuzeprogramma in de middag. De bezoekers van de Kerk in Actiedag konden vanuit het aanbod hun eigen programma samenstellen. En natuurlijk was er ook veel ruimte voor ontmoeting. 

Motiverend

“Deze dag met toerusting en een update van Kerk in Actie is nuttig en de onderlinge ontmoeting is motiverend voor je werk in de kerk”, vat een bezoeker de dag samen. Een ander zegt: “Mooie mensen ontmoet met het hart op de goede plaats en inspiratie opgedaan.” Veel indruk maakte het filmpje over kinderen uit de oorlog in Oekraïne, voor wie de kerstcampagne van Kerk in Actie bestemd is. De dag werd afgesloten door samen te zingen met Hanna Rijken en het pop-upkoor dat zij op deze dag had gevormd. 

Gouda

“Ik kom volgend jaar weer, geweldige ervaring”, zei iemand na afloop. Voor wie er dít jaar nog bij wil zijn: de tweede regionale Kerk in Actiedag is volgende week zaterdag, 25 november, in Gouda. Welkom!

 Meld je aan voor de Kerk in Actiedag in Gouda 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)