Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kou op komst, help aardbevingsslachtoffers Afghanistan

Afghanistan werd in korte getroffen door drie verwoestende aardbevingen. De schade is ongekend, veel mensen zijn hun huis kwijtgeraakt. En dat terwijl de nachten in dit bergachtige gebied steeds kouder worden. Kerk in Actie biedt noodhulp aan getroffen gezinnen.

Geef nu!

De bevingen waren de dodelijkste bevingen sinds decennia. In de dagen daarna volgden meerdere naschokken. De trieste balans: 2.500 doden, 9.000 gewonden en een ongekende ravage in een land dat toch al werd verscheurd door onrecht, angst, armoede en geweld.  

Vergeten

Deze ramp wordt bovendien verdrongen door ander wereldnieuws, en haalt de krantenkoppen nauwelijks. Daarom vraagt Kerk in Actie aandacht voor de verlaten en vergeten inwoners van het getroffen gebied. Er is dringend tijdelijk onderdak nodig om mensen bescherming te bieden tegen de snijdende kou. Ook is er grote behoefte aan water, sanitaire voorzieningen en aan andere dagelijkse benodigdheden, zoals voedsel en dekens. 

Kerk in Actie biedt noodhulp

Sinds de taliban de macht hebben in Afghanistan, is het voor westerse organisaties lastig om hulp te verlenen. Toch lukt het Kerk in Actie om via een partnerorganisatie ter plaatse de slachtoffers van de aardbevingen te helpen. Het bieden van noodonderdak heeft op dit moment grote prioriteit, naast het zorgen voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Daarnaast ontvangen getroffen gezinnen via Kerk in Actie contant geld, zodat ze daarmee zelf in hun grootste noden kunnen voorzien. 

Hoe komt deze hulp ter plaatse?

Kerk in Actie kan deze hulp bieden dankzij nauwe samenwerking met internationale en lokale partnerorganisaties. De hulpverlening verloopt via partnerorganisatie Christian Aid, die al jaren actief is in Afghanistan en een kantoor heeft in de getroffen provincie Herat. Christian Aid verleent noodhulp, mede namens Kerk in Actie, in samenwerking met lokale organisaties ter plaatse. Deze organisaties zijn al jarenlang werkzaam in deze provincie, kennen de situatie goed en kunnen hun werk doen dankzij goede contacten met bijvoorbeeld lokale gemeenschapsleiders. Deze organisaties brengen, onder meer in samenwerking met deze leiders, zorgvuldig in kaart wat de grootste noden zijn en welke gezinnen het zwaarst zijn getroffen. Zij zorgen ervoor dat de hulp via Kerk in Actie daar terecht komt waar deze het hardst nodig is. Dankzij deze intensieve samenwerking kan Kerk in Actie garanderen dat de hulp de juiste mensen bereikt. 

Help mee!

Al lijkt de wereld Afghanistan te vergeten, laten wij dat niet doen! Geef alsjeblieft wat je kunt missen voor noodhulp aan de zwaar getroffen bevolking. 

Geef nu!

Over dit project

Afghanistan is in korte tijd getroffen door drie verwoestende aardbevingen. De gevolgen zijn desastreus. De trieste balans: 2500 doden, 9000 gewonden en een ongekende ravage. Samen met partnerorganisaties ter plaatse biedt Kerk in Actie noodhulp.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Noodhulp na aardbeving