Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Doe mee met Actie Vakantietas in 2024

Met de Actie Vakantietas kunnen kerkelijke gemeenten dit jaar opnieuw kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland verrassen met een vakantierugzak vol verrassingen. Bestel de duurzame tasjes voor 1 euro per stuk bij Kerk in Actie. 

Rugzak vol verrassingen

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de Actie Vakantietas kunnen kerkelijke gemeenten deze kinderen verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. 

Toch een leuke zomer

Kerk in Actie organiseert Actie Vakantietas dit jaar opnieuw. “Door de stijgende prijzen zal het aantal thuisblijvers deze zomer alleen maar toenemen”, vertelt coördinator Daniëlle Leder. “Wij leveren de tasjes, gemeenten vullen ze met leuke spulletjes, speelgoed, waardebonnen voor dagjes uit of cadeaubonnen. Zo kunnen kinderen toch een leuke zomer beleven, en er ook eens op uit trekken.” De spullen worden bij elkaar verzameld door gemeenteleden, maar vaak worden ook sponsoren gezocht, in de lokale samenleving. “Het is mooi dat kerken hiermee echt de diaconale samenwerking zoeken met organisaties buiten de kerk”, aldus Leder. 

Kerk naar buiten

De Protestantse Gemeente Dongen-Rijen deelde eerder 280 tasjes uit aan kinderen in de buurt. Harrie Broeders, lid van de diaconie: “Wij doen mee aan Actie Vakantietas omdat we kerk naar buiten willen zijn. Ook voor mensen buiten de gemeente willen we er zijn.” Broeders is dankbaar dat de actie veel kinderen een lichtpuntje biedt. “De reacties zijn hartverwarmend: kinderen komen naar de deur gesneld en zijn zo blij met hun rugzak. We zijn blij dat we dit aan hen kunnen geven.”

Tassen bestellen

Je kunt duurzame tasjes bestellen bij Kerk in Actie. Deze tasjes zijn gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester met trekkoorden en lange draaghengsels. Afmeting van deze tasjes is 38 x 42 cm, kleuren zijn blauw en rood. De tasjes kun je voor 1 euro per stuk bestellen via de webshop van Kerk in Actie. Bestel de tasjes en bekijk ook een stappenplan om de actie te organiseren in je gemeente.

Tasjes bestellen voor Actie Vakantietas

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)