Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Actie Vakantietas

Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kun je kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland verrassen met een vakantierugzak vol verrassingen.

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de Actie Vakantietas kun je hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie. De duurzame tasjes bestel je voor 1 euro per stuk bij Kerk in Actie.

Tassen bestellen

Je kunt duurzame tasjes bestellen bij Kerk in Actie. Deze tasjes zijn gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester met trekkoorden en lange draaghengsels. Afmeting van deze tasjes is 38 x 42 cm, kleuren zijn blauw en roze. Deze tasjes kosten 1 euro per stuk. 

Update 5 juni: tasjes voor 2023 niet meer te bestellen

Inmiddels zijn er al ruim 8.000 vakantietasjes besteld bij Kerk in Actie. Dat betekent dat ook in 2023 veel protestantse gemeenten meedoen met de Actie Vakantietas. We zijn dankbaar dat hierdoor opnieuw duizenden kinderen die in armoede leven een rugzak vol verrassingen krijgen deze zomer. Door het succes van de actie is Kerk in Actie helaas door de voorraad heen en kunnen de tasjes voor dit jaar niet meer besteld worden. We vertrouwen erop dat diaconieën die nog willen meedoen, zelf een alternatief zullen bedenken. Heel veel succes en dank voor alle inspanningen voor kwetsbare kinderen in jullie eigen buurt! Samen zijn we de kerk in actie!

Stimuleringsbijdrage

Heeft je diaconie geen geld, of lukt het niet een bijdrage van de gemeenteleden te krijgen? Dan heeft Kerk in Actie een stimuleringsbijdrage beschikbaar en kun je de tasjes goedkoper of gratis aanvragen. Stuur daarvoor een e-mail naar Daniëlle Leder.

Stappenplan en tips  

  • Een plan van aanpak voor de actie Vakantietas vind je hier
  • Tips voor het vullen van de vakantietasjes vind je hier (en rechts bij downloads).

Meer informatie

Op kerkinactie.nl/armoede is meer informatie te vinden over wat Kerk in Actie doet voor kinderen in armoede én andere inspirerende voorbeelden over wat je zelf kunt doen.