Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Actie Vakantietas

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij achter. Met de actie Vakantietas van Kerk in Actie kunt u hen als gemeente verrassen met een rugzak vol verrassingen voor de vakantie. Lees hieronder welke twee opties er zijn voor het bestellen van de tasjes.

Actie Vakantietas

Tassen bestellen

Wegens het succes van de actie zijn de fairtrade vakantietasjes die geproduceerd zijn in Sri Lanka op. Binnenkort zijn er weer alternatieve duurzame tasjes te bestellen via onze webwinkel. Deze tasjes zijn gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyester met trekkoorden en lange draaghengsels. Afmeting van deze tasjes is 38 x 42 cm, kleuren zijn blauw en roze. Deze tasjes kosten 1 euro per stuk. 

Bestel deze tasjes

Heeft uw diaconie geen geld, of lukt het niet een bijdrage van de gemeenteleden te krijgen? Dan heeft Kerk in Actie een stimuleringsbijdrage beschikbaar en kunt u de tasjes goedkoper of gratis aanvragen. Stuur u daarvoor een e-mail naar Daniëlle Leder.

Stappenplan en tips  

  • Een plan van aanpak voor de actie Vakantietas vindt u hier
  • Tips voor het vullen van de vakantietasjes vindt u hier (en rechts bij de downloads).

Actie Vakantietas in 2020

Tot half juli 2020 hebben 122 protestantse gemeenten in Nederland meegedaan met de actie Vakantietas. Ondanks de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus hebben zij manieren gevonden om de tassen te vullen. Bijna 7000 kinderen zijn al blij gemaakt met een vakantietas vol leuke spullen. In onderstaande artikelen leest u hoe de actie in Huizen, Vriezenveen en Dongen-Rijen werd aangepakt.

Vanuit de werkgroep Kerk en Moskee ontstond het idee om iets gezamenlijks te doen in deze tijd. “De Actie Vakantietas van Kerk in Actie sprak ons bijzonder aan,” vertelt Coby (lid van de werkgroep) “dat we samen iets konden betekenen voor kinderen die het minder hebben, daar deden we het voor.” Lees hier het hele verhaal uit Huizen.

Bert Jan Kelder is jeugddiaken in Hervormd Vriezenveen en coördineerde de actie met de jeugddiaconie in zijn gemeente. In Vriezenveen werd gekozen voor de duurzame tasjes, dit jaar nieuw bij Kerk in Actie. Bert Jan: “Je bent toch rentmeesters over deze aarde. Zorg voor de natuur vinden we belangrijk en ook dat er wat overblijft voor de volgende generatie.”

Ook in Brabant ging men aan de slag voor kinderen in armoede. In de protestantse gemeente Dongen-Rijen werden maar liefst 162 tassen gevuld. Wieger van Dijk vertelt: Het was zo mooi om al die blije gezichten te zien. Kinderen wisten niet wat hun overkwam, en ook hun ouders waren verbaasd. “Ik krijg er kippenvel van,” was de reactie van een alleenstaande moeder uit de buurt. Lees hier het hele verhaal uit Dongen-Rijen en Vriezenveen.

Meer informatie

Op kerkinactie.nl/armoede is meer informatie te vinden over wat Kerk in Actie doet voor kinderen en armoede én andere inspirerende voorbeelden van wat u zelf kunt doen.