Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Soepactie of samen zingen voor het werk dat u steunt

In het hele land ontstaan allerlei samenwerkingsverbanden tussen kerken. Hele regio's komen in actie komen voor het werk van Kerk in Actie dat zij steunen. Waar 'Zeeland voor Pakistan' begon zijn inmiddels veel meer samenwerkingsverbanden actief, zoals Fryslan foar Rwanda, Overijssel en Flevoland voor Zuid-Afrika, Brabant voor Moldavie, Delta voor Indonesie. Op allerlei manieren komen mensen in actie om mee te leven met mensen elders in de wereld en geld voor hen in te zamelen. Twee acties lichten we graag voor u uit.

Soepactie voor het goede doel

Soep: (bijna) iedereen kan het maken en (bijna) iedereen lust het. Organiseer daarom een soepactie. Soep verkopen kan op vele momenten, in de kerk of daarbuiten: in de Veertigdagentijd (sobere maaltijd voor thuis), rond moederdag, vaderdag of andere feestdagen, op een braderie, rommelmarkt of dorpsfeest, of tijdens een diaconale ontmoeting voor bijvoorbeeld ouderen. Of introduceer zondag - soepdag en verkoop de soep een aantal weken lang elke week na de dienst. U organiseert uw actie eenvoudig met het zevenstappenplan.

Bekijk hoe u de soepactie kunt organiseren.

Samen zingen voor het goede doel

Via Zingen in de Kerk, een initiatief van Kerk in Actie en de Protestantse Kerk, kunt u een concert of culturele activiteit aanvragen om in uw eigen kerk te organiseren. In overleg met Kerk in Actie kunt u zo aandacht en steun vragen voor het project of de regio waarvoor u zich als gemeente inzet. Aan deze samenwerking met Kerk in Actie zijn voor u als kerk geen kosten verbonden.

Bekijk hoe u Zingen in de kerk in uw eigen kerk kunt organiseren.

Andere acties

Bekijk meer actie-ideeen.

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)