Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Vaktraining voor jongeren in Pakistan

in Pakistan

In Pakistan ondersteunt Kerk in Actie de organisatie AWARD die jongeren, onder wie schoolverlaters, helpt met vakopleidingen en leningen.

De organisatie begeleidt de jongeren na de opleiding bij het opzetten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Ook helpt zij jongeren die een universitaire studie willen volgen zich voor te bereiden op de toelatingstest die daarvoor geldt. De organisatie wil jongeren niet alleen economisch zelfstandig maken: de organisatie brengt jongeren met verschillende religieuze achtergronden bij elkaar, waardoor het onderlinge begrip toeneemt. 

Wat betekent dit project voor Sana Amanat?

“Na de middelbare school begon ik aan een kunstopleiding, maar mijn familie is zo arm dat ik hiermee moest stoppen. Toen  hoorde ik dat AWARD een gratis training mobieltjes repareren voor meisjes aanbood. Mijn familie vond het niks: mannenwerk, zeiden ze. Maar ik heb de training met succes afgerond en werd door AWARD geholpen om mijn eigen reparatiewerkplaats te starten. Ik ben de eerste vrouw in Pakistan met reparatielab voor mobiele telefoons. Vrouwen en meisje uit de hele omgeving brengen hun mobieltjes voor reparatie bij mij, omdat ze ze zich in mijn werkplaats veilig voelen en ook weten dat hun gegevens veilig zijn.”

Steun dit werk

Met het programma werelddiacaonaat helpt Kerk in Actie jongeren in Pakistan. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage aan dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Werkgelegenheid Pakistan' of doneer online. Hartelijk dank!

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Foto's

van dit project