Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie zoekt collectanten en coördinatoren voor landelijke huis-aan-huiscollecte

Van 21 t/m 26 november 2022 organiseert Kerk in Actie opnieuw een landelijke huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. De nood blijft hoog: tienduizenden kwetsbare kinderen verkeren er in een onveilige, uitzichtloze situatie. Kerk in Actie zoekt collectanten en coördinatoren om in honderden plaatsen in Nederland te collecteren. Doe je mee? 

Wachten, wachten en nog eens wachten. Erger dan de gammele tenten, de kou en de honger is voor vluchtelingen het uitzichtloze wachten, soms wel jarenlang. Vluchtelingenkinderen in Griekenland maken mee wat geen enkel kind zou mogen meemaken, omdat ze nergens in Europa welkom zijn. 

Kerk in Actie helpt met voedsel, kleding, zorg en onderwijs en probeert deze kinderen op een betere plek te krijgen. Daarom organiseert Kerk in Actie in 2022 opnieuw een huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Wij gunnen hen een beter leven en daarom komen we in actie. 

Collectanten en coördinatoren gezocht

Wil jij je tijdens de landelijke collecteweek van Kerk in Actie ook inzetten voor vluchtelingenkinderen of je gemeenteleden vragen om mee te doen? Aanmelden kan via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte. Hier is alle informatie over de collecte te vinden.

Wereldwijd hulp bieden

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. 

Direct aanmelden als collectant of coördinator 

Lees ook:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)