Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie zoekt coördinatoren en collectanten voor huis-aan-huiscollecte Oekraïne

Van 20 tot en met 25 november 2023 is de landelijke collecteweek van Kerk in Actie. De opbrengst is bestemd voor kinderen in Oekraïne. Kerk in Actie zoekt hiervoor collectanten en coördinatoren om in heel Nederland te collecteren. 

De oorlog in Oekraïne duurt al bijna anderhalf jaar. De veerkracht van de mensen in dit land is bewonderenswaardig. Vallen, opstaan en weer doorgaan: ondanks de oorlog maken ze er elke dag weer wat van. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen, de toekomst van het land. 

Kinderen helpen

Voor deze kinderen bestemt Kerk in Actie dit jaar de opbrengst van de huis-aan-huiscollecte. Uiteraard willen we voor dit doel zoveel mogelijk ophalen! Met dit geld sponsoren we voedselprojecten, nieuwe gebouwen zodat kinderen naar school kunnen blijven gaan, opvangplekken waar ze kunnen opwarmen en spelen, en psychosociale hulp om trauma’s te beperken. 

Help mee als coördinator of collectant

De landelijke huis-aan-huiscollete van Kerk in Actie is dit jaar van 20 t/m 25 november. We zijn volop bezig met het werven van coördinatoren en collectanten. Ken je mensen in je gemeente die zich graag voor dit doel willen inzetten, wijs hen dan op kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte waar je je kunt opgeven als coördinator of als collectant. Je kunt dit doen door hen rechtstreeks te benaderen of door een oproepje te plaatsen in weekbrief, kerkblad of kerkapp. Colleges van diakenen kunnen ook een rol spelen in het organiseren van de collecte. Meld je aan via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte.

Wereldwijd hulp bieden

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. 

Direct aanmelden als collectant of coördinator 

Help je mee zodat kinderen in Oekraïne deze verschrikkelijke oorlogstijd zo goed mogelijk door kunnen komen?

Lees meer over de hulp die Kerk in Actie biedt in Oekraïne:

Over dit project

Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De grootschalige oorlog in Oekraïne gooide het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)