Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie zoekt collectanten en coördinatoren voor landelijke huis-aan-huiscollecte

Van 20 t/m 25 november 2023 is de landelijke collecteweek van Kerk in Actie. De opbrengst is bestemd voor kinderen in Oekraïne. Kerk in Actie zoekt hiervoor collectanten en coördinatoren om in honderden plaatsen in Nederland te collecteren. 

De veerkracht van de mensen in Oekraïne is bewonderenswaardig. Ondanks de oorlog bouwen ze elke dag aan hun toekomst. Voor zichzelf, maar vooral voor hun kinderen, de toekomst van het land. 

Een hoopvolle toekomst voor Oekraïne

Kerk in Actie helpt hen graag deze verschrikkelijke tijd zo goed mogelijk door te komen. Met opvangplekken waar ze kunnen opwarmen en spelen. Met voedsel. Met gebouwen zodat ze naar school kunnen gaan. En met psychosociale hulp om trauma’s te voorkomen of te beperken. Samen met lokale kerken en partnerorganisaties bouwt Kerk in Actie zo mee aan een hoopvolle toekomst voor Oekraïne.

Help mee als coördinator of collectant

Wil jij je tijdens de landelijke collecteweek van Kerk in Actie ook inzetten voor kinderen in Oekraïne? Je kunt je aanmelden als coördinator en de collecte in jouw postcodegebied organiseren of een paar straatjes in je buurt lopen als collectant. Aanmelden kan via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte

Wereldwijd hulp bieden

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. 

Direct aanmelden als collectant of coördinator 

Lees meer over de hulp die Kerk in Actie biedt in Oekraïne:

Over dit project

De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk leed voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit! Kerk in Actie werkt samen met kerken en christelijke organisaties die de meest kwetsbare mensen in Oekraïne helpen. Help mee!
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)