Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Noodhulp Oekraine

in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne betekent onbeschrijflijk leed voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit! Kerk in Actie werkt samen met kerken en christelijke organisaties die de meest kwetsbare mensen in Oekraïne helpen. Help mee!

Op de vlucht

De oorlog in Oekraïne duurt voort. Miljoenen mensen zijn ontheemd, van huis en haard verdreven. Nu de winter is begonnen en de elektriciteit steeds uitvalt, krijgen de mensen die achterblijven het steeds moeilijker. Kerken doen alles wat ze kunnen om ontheemden, mensen op de vlucht én achterblijvers voedsel, medicijnen en onderdak te bieden. Onze hulp daarbij blijft dringend nodig!

Bidden voor Oekraïne

Father Pavlo, voorganger in Oekraïne, bidt God om vrede voor zijn land. Bid je mee?

Voedsel, onderdak en transportmiddelen

Kerk in Actie werkt al jarenlang samen met kerken en partnerorganisaties in Oekraïne, waaronder het Ukrainian Education Platform (UEP). UEP biedt hulp in de Oekraïense dorpen, vangt ontheemden in Oekraïne op en voorziet hen van voedsel en onderdak. Daarnaast biedt Kerk in Actie hulp in buurlanden als Polen en Hongarije via het internationale kerkelijk netwerk ACT Alliance (Action by Churches Together).

Kerk in Actie en Giro555

Samen met Giro555 heeft Kerk in Actie veel geld opgehaald voor de noodhulp in Oekraïne. Wat er met dit geld gebeurt lees je via onderstaande button.

Noodhulp Kerk in Actie in Oekraïne en buurlanden met 555-geld

Steun dit werk

Via het programma noodhulp helpt Kerk in Actie mensen in Oekraïne. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage aan dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Noodhulp Oekraïne' of doneer online. Hartelijk dank!

Wat kun je doen met je kerkelijke gemeente?

Heb je een mooie actie georganiseerd in je gemeente? Laat het ons weten via tips@protestantsekerk.nl.

Coördinator Natalia van partner LEF vraagt ons te bidden voor vrede en eenheid in Oekraïne. Luister naar haar indringende oproep:

De Zandtovenaar maakte een indrukwekkend filmpje over de situatie in Oekraïne:

  • Bekijk en download film van de Zandtovenaar (Onze Vader). De Zandtovenaar maakte deze zandschilderingen op het Onze Vader (Otce Nas) in het Oudkerkslavisch, een voorloper van de hedendaagse Oekraïense taal. Voel en bid mee met het leed van de getroffenen in Oekraïne. Ook deze film kun je gebruiken bij de collecteafkondiging voor Oekraïne.
  • In deze fotomap staan foto's die je kunt gebruiken bij je kerkbladbericht of op de beamer.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project