Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Maak samen met Kerk in Actie een 'Feest van Hoop' van Pinksteren

Hoop is maar een woord van vier letters, maar wat het zegt is meer welkom dan ooit. Zelden verlangden we zo naar uitzicht. Met Pinksteren vieren we dat er hoop is, omdat Gods Geest bij ons is. Kinderen leven die hoop voor. Bij de Pinkstercampagne ‘Feest van Hoop’ van Kerk in Actie staan kinderen centraal. We komen in actie met en voor kinderen ver weg en dichtbij. Doe ook mee!

Zelden beleefden we wereldwijd zulke ingrijpende tijden. Altijd laten juist kinderen zien dat het leven ondanks alles doorgaat. Met de pinkstercampagne ‘Feest van Hoop’ wil Kerk in Actie die hoop doorgeven, ver weg en dichtbij. Ook uw gemeente kan op allerlei manieren meedoen. Hieronder vindt u een overzicht van alle mogelijkheden. Alle activiteiten zijn zowel online als fysiek te organiseren en in beide gevallen coronaproof. 

Wat kunt u doen?

 

1. Luister mee naar kinderconcerten of een familievoorstelling

In de periode naar Pinksteren organiseren we elke week een online kinderconcert. Leuk om samen met de club naar te kijken, of gewoon thuis. Bestel gratis tickets van concerten van Marcel en Lydia Zimmer, Simara & Kids Crew samen met Elly Zuiderveld of voor de familievoorstelling van Schapen en Zo! Gratis online tickets zijn te bestellen via kerkinactie.nl/pinksteren.

Een aantal van de liedjes van Marcel en Lydia staan ook op de DaaromPinksteren-CD ‘Feest van hoop’. Daar vindt u ook het nieuwe couplet van het Rainbowlied ‘Feest van hoop’, dat Marcel en Lydia bij de campagne hebben geschreven. U kunt een gratis cd aanvragen op  daarompinksteren.nl.

2. Stuur Feest van Hoop-kaarten naar mensen in de buurt

Meer dan ooit leven we in een tijd waarin we hoop willen delen, de ander een hart onder de riem willen steken. Dat kan met de ‘Feest van hoop’-kaarten, getekend door kinderen uit het azc in Almere. Deze zijn te bestellen via de webwinkel van de Protestantse Kerk.

3. Doe mee met de PinQsteRchallenge

Van Hemelvaart t/m 1e Pinksterdag kunt u met uw gemeente meedoen aan de PinQsteRchallenge, een coronaproof spel voor jong en oud. Het is een feest voor iedereen! In uw dorp of wijk verschijnen steeds meer gekleurde vlaggetjes met een climax op Pinksteren: feest van Hoop! Doe mee

4. Vier mee in Pinksterdienst, kindernevendienst of met kliederkerk

Voor de dienst op Pinksterzondag zijn er tips en suggesties die predikanten kunnen gebruiken om er een feest van hoop van te maken. Liederen, ideeën en suggesties hoe het thema hoop kan worden verwerkt in de dienst en in de preek. Download de suggesties voor de Pinksterdienst. Ook is er een symbolische bloemschikking gemaakt in het teken van 'Feest van de Hoop'. Download hier een handige werkbeschrijving.

Voor kinderen is er een kindernevendienstprogramma. Voor thuis is er een kant en klaar filmpje, met daarin liedjes uit de concerten over Pinksteren en hoop. Wie op Pinksteren fysiek bij elkaar komt kan gebruik maken van deze filmpjes en een uitgewerkt programma. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u de materialen gratis aanvragen. 

Deel het pinkstervuur en organiseer als kerk of in de wijk een kleinschalige kliederkerk. Download het coronaproof pinksterprogramma voor kleine groepen. Wilt u thuis met uw familie aan de slag met kliederkerk? Vraag een gratis pakket aan met het Kliederkerk Thuis-doeboek Zomer, de Kliederkerk CD met wereldband Trinity en een kant-en-klaar kliederkerk pinksterprogramma op kliederkerk.nl/pinksteren

 

5. Rainbow

Doet uw gemeente mee met de pinkstercampagne? Vraag dan de consulent van jullie regio een gratis grote Rainbow aan! Kijk voor de gegevens op kerkinactie.nl/consulenten.

Luister en zing het nieuwe Rainbowlied 'Feest van Hoop' met de kinderen in uw gemeente.

 

6. Acties voor de hele gemeente

Jong Protestant heeft een prachtige sponsorbingo ‘Feest van hoop’ gemaakt. Vanaf 23 april kunnen kinderen met negen leuke acties aan de slag om geld op te halen voor het project Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen. Met de dienstenmarkt Feest van Hoop kan iedereen, thuis of al in de kerk, meedoen. Op de markt biedt je je diensten of producten aan die andere gemeenteleden kunnen kopen. En voor kinderen tot 8 jaar is er een Rainbow-speurtocht, die u als gemeente bijvoorbeeld met Pinksteren kunt organiseren langs gemeenteleden. 

7. Steun projecten van Kerk in Actie

In de pinkstercampagne steunen we projecten waarin kinderen een belangrijke rol spelen. 

  • Vrolijkheid in asielzoekerscentra
    Stichting de Vrolijkheid organiseert creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra die vaak indringende ervaringen achter de rug hebben. 
  • De kerk een thuis voor jongeren
    Jong Protestant ontwikkelt materialen waarmee jeugdwerkers de kerk tot een plek kunnen maken waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen. 
  • Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen (collecte 9 mei)
    Kerk in Actie ondersteunt Syrische vluchtelingen in landen als Libanon, Jordanië en Irak, en ook arme lokale families met een vakopleiding of het opzetten van een eigen bedrijf. Dat geeft hen en  hun kinderen lichtpuntjes op weg naar een betere toekomst. 

Bijbelcompetitie stimuleert bijbellezen (collecte Pinksteren)
Dankzij de jaarlijkse bijbelcompetitie lezen tienduizenden kinderen bijbelverhalen. En hun familie doet mee! Een echt feest van hoop!

 

Kindernevendienstmaterialen aanvragen

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt de materialen voor uw kindernevendienst in uw mailbox.