Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Pakistaanse Nadeem (21) zet succesvol bedrijf op

Pakistan is de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege zware overstromingen. Kerk in Actie biedt noodhulp, maar zet ook de reguliere steun aan partnerorganisaties voort, zoals aan NOAD. Deze organisatie helpt landloze arbeiders, zoals Nadeem, om een eigen onderneming op te zetten, en boeren om hun productie en inkomsten te verhogen.

Ondernemers krijgen steun bij bedrijf

NOAD werkt onder meer in 18 dorpen in de regio Zuid-Punjab en heeft in deze regio 91 ondernemers met kennis en een financiële bijdrage geholpen om hun bedrijf te laten groeien. Hoewel ook deze regio te maken kreeg met zware regenval, bleven overstromingen uit en kon NOAD haar activiteiten voortzetten. 

Boeren leren oogst vergroten

Naast deze steun aan ondernemers heeft NOAD 390 boerengezinnen ondersteund, onder meer om gewassen te telen die met minder kosten sneller groeien en meer opleveren. NOAD doet dat onder meer via een demonstratieboerderij, waar deze gewassen geteeld worden en nieuwe kennis over deze gewassen wordt opgedaan. Boeren kunnen deze proefboerderij bezoeken en kennis opdoen over het telen van deze gewassen. NOAD ondersteunde deze gezinnen daarnaast in hun ondernemerschap, en 75 gezinnen kregen ook financiële ondersteuning. 

Nadeem weet nu hoe hij een bedrijf runt

Nadeem Saleem Bhatti is 21 en woont bij zijn moeder en zus. Hij onderhoudt het gezin met zijn winkel voor mobiele telefoons en accessoires, die hij opzette met een lening die hij had gekregen van vrienden en familieleden. Doordat het om een kleine lening ging en Nadeem weinig ervaring had, was zijn bedrijf niet erg succesvol. Toen het team van NOAD hem ontmoette en informeerde naar zijn bedrijf, adviseerde ze hem om deel te nemen aan activiteiten die NOAD voor ondernemers organiseert. Dat deed Nadeem en zo leerde hij hoe hij succesvol een ​​bedrijf kan runnen. Hij ontving financiële ondersteuning om zijn bedrijf goed op te zetten en nam deel aan een tweedaagse workshop over ondernemerschap en bedrijfsvoering. Inmiddels floreert zijn bedrijf en groeit zijn inkomen voldoende, zodat hij voor zijn moeder en zus kan zorgen.

Over dit project

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Opstaan voor een menswaardig bestaan