Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kies voor een actieland

Kies voor een actieland

Wil je jouw gemeente meer betrekken bij het wereldwijde werk van de kerk? Kies dan voor een van de zeven actielanden van Kerk in Actie. Kiezen voor een actieland biedt je namelijk twee belangrijke voordelen:

1. Meer en betere materialen

Voor deze actielanden komt meer en beter materiaal beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan nieuws over de projecten, korte video's en een magazine. Zo kun je jouw gemeenteleden beter betrekken en op de hoogte houden.

2. Samenwerking met andere gemeenten

Als meerdere gemeenten hetzelfde land steunen, kun je onderling (actie)ideeën uitwisselen, elkaar motiveren en samen optrekken. Samen kun je bijvoorbeeld een gast uit het actieland uitnodigen.

Hieronder lees je wat de zeven actielanden zijn. Als je klikt op het actieland, zie je welke projecten bij dat land horen. Ook vind je hieronder enkele voorbeelden van materialen en video's met tips om met een actieland aan de slag te gaan. 

Kies een van de zeven actielanden:

Hoe kom je in actie?

Je kunt ervoor kiezen om alle projecten uit een actieland te steunen of er om beurten een of twee te kiezen. Je kunt een actieland het beste drie jaar steunen. Per land zijn er vier projecten geselecteerd, gericht op bijvoorbeeld kerkopbouw, armoedebestrijding, begeleiding van kinderen, landbouwverbetering of opvang van vluchtelingen. 

 

 

Bekijk een webinar over de actielanden van Kerk in Actie

 

Materialen

Per actieland komen materialen beschikbaar om het actieland en de projecten bij je gemeente onder de aandacht te brengen. Meld je je aan voor een actieland, dan ontvang je allereerst een mail met een startpakket, met onder meer een landenvideo (3 min) en vier projectvideo's (2-3 min). Vervolgens ontvang je drie keer per jaar automatisch een mail met nieuwe materialen, zoals nieuws over de projecten, korte video's (1 min) vanuit het project of korte liturgische video's (1 min), zoals een bijbellezing, groet of het aansteken van een kaars. Ook is per actieland kindermateriaal beschikbaar voor de kindernevendienst. 

De materialen van de actielanden Moldavie, Bangladesh, Colombia en Rwanda zijn al beschikbaar. De materialen voor Ghana, Indonesie en Libanon komen in de loop van 2024 beschikbaar.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van actielandmaterialen.

Paaslezing vanuit Colombia:

Kaars aansteken vanuit Moldavie:

Het Onze Vader gezongen in Colombia:

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar deze vernieuwde manier van projectsteun? Je Kerk in Actie-consulent kan je er alles over vertellen en helpt je graag op weg! Kijk voor de contactgegevens van je consulent op kerkinactie.nl/consulenten