Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Juist met Advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen. Geef ook!

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Direct doneren

De gammele tenten. Extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Kerk in Actie gunt hen een beter leven en komt daarom in actie voor hen. Doe met ons mee!

Maak kennis met Asif, Dunia, Ibrahim en Ilana: 

Dunia uit Gaza (11): “Wij zijn gevlucht nadat er een bom op ons huis was gevallen. We zijn halsoverkop via Egypte naar Turkije gereisd. In een rubberbootje staken we over naar Griekenland, waar we in een vluchtelingenkamp terecht kwamen. Het was daar niet fijn. Gelukkig konden we na een tijdje in een appartementje voor vluchtelingen in Athene gaan wonen. De kerk helpt ons met voedselpakketten en ik kan hier ook naar school. Ik hoop dat ik later dokter kan worden en veel mensenlevens kan redden.” 

Lees het hele verhaal van Dunia

Asif (16) uit Afghanistan: “Ik ben heel bang geweest: alleen op de vlucht, zonder ouders. Urenlang heb ik in benauwde busjes gezeten en nachten in het pikkedonker door de bergen gelopen. Uiteindelijk werden we met 50 mensen in een klein busje naar de kust gebracht en de zee opgestuurd in een gammel bootje. In kamp Moria werden mijn papieren ingenomen, daarna werd ik op straat gezet. Na drie maanden overleven werd ik ondergebracht in een huis voor minderjarige vluchtelingen bij Athene. Hier ben ik veilig en kan ik naar school.”

Lees het hele verhaal van Asif

Ilana (18) uit Afghanistan: "Ik woon nu op met mijn vader, moeder, zus en drie broertjes. Toen we hier aankwamen, dach ik: nu kan ik mijn dromen gaan waarmaken. Maar het ging anders dan ik dach. We moeten jarenlang in een tent wonen. Soms is er geen eten, water of plek om te slapen."

Lees het hele verhaal van Ilana

Ibrahim (12) uit Syrië: "Ik woon nu in Griekenland, maar mijn moeder en broer wonen nog in Syrië. Aan de ene kant wil ik niet terug naar Syrië, want er zijn daar erge dingen gebeurd: een van mijn broers is gestorven in de oorlog. Aan de andere kant wil ik wel terug, want ik mis mijn moeder heel erg. Ik heb haar al zo lang niet kunnen knuffelen. Ik zie haar al 2 jaar lang alleen maar online. Ze huilt dan vaak, omdat ze ons mist. Ik zou zo graag willen dat zij ook bij ons kan komen wonen."

Lees het hele verhaal van Ibrahim

Is dit de plek waar ze eindigen? Met Kerst komen we voor hen in actie. Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Wat kan Kerk in Actie doen met uw steun?

  • Voor 10 euro krijgt een vluchtelingenkind een pakket zeep en andere items voor persoonlijke verzorging
  • Voor 17 euro krijgt een vluchtelingengezin een voedselpakket
  • Voor 25 euro kan een vluchtelingenkind op Lesbos een maand naar school

Doe mee met uw kerk

Geef voor een beter leven voor vluchtelingenkinderen