Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Juist met Advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen. Geef ook!

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Direct doneren

De gammele tenten. De extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. De onveiligheid. Het gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie en geven we de hoop van advent door. Doe mee! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Vluchtelingenkinderen zijn, soms helemaal alleen, aangekomen in Griekenland, op zoek naar warmte en veiligheid. Maak kennis met Ilana, Ibrahim, Asif en Dunia:

"Hoi, ik ben Ilana. Ik kom uit Afghanistan. Nu woon ik in Griekenland op het eiland Lesbos. Ik woon daar met mijn vader, moeder, zus en drie broertjes. Toen we hier aankwamen, dach ik: nu kan ik mijn dromen gaan waarmaken. Maar het ging anders dan ik dach. We moeten jarenlang in een tent wonen. Soms is er geen eten, water of plek om te slapen.

Lees het hele verhaal van Ilana

"Hallo, ik ben Ibrahim. Ik ben 12 jaar en kom uit Syrië. Ik woon in Griekenland, maar mijn moeder en broer wonen nog in Syrië. Aan de ene kant wil ik niet terug naar Syrië, want er zijn daar erge dingen gebeurd: een van mijn broers is gestorven in de oorlog. Aan de andere kant wil ik wel terug, want ik mis mijn moeder heel erg. Ik heb haar al zo lang niet kunnen knuffelen. Ik zie haar al 2 jaar lang alleen maar online. Ze huilt dan vaak, omdat ze ons mist. Ik zou zo graag willen dat zij ook bij ons kan komen wonen."

Lees het hele verhaal van Ibrahim

Is dit de plek waar ze eindigen? Met Kerst komen we voor hen in actie. Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Wat kan Kerk in Actie doen met uw steun?

• Voor 10 euro krijgt een vluchtelingenkind een pakket zeep en andere items voor persoonlijke verzorging
  • Voor 16 euro krijgt een vluchtelingengezin een voedselpakket
  • Voor 25 euro kan een vluchtelingenkind op Lesbos een maand naar school

Doe mee met uw kerk