Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Opvang voor gestrande vluchtelingen

in Griekenland

Nog altijd zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Op zoek naar veiligheid stranden mensen uit landen als Syrië, Afghanistan en Iran in Griekenland. Hier wacht hen een moeilijke en onzekere tijd. Kerk in Actie ondersteunt drie organisaties die hen opvangen, begeleiden en hen voorzien van voedsel, kleding, zorg en onderwijs.

Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met het Welcome Office op Lesbos, en met Synyparxis en Apostoli, twee projecten van de Grieks-Orthodoxe kerk, op het Griekse vasteland. 

Download deze film. Bekijk en download andere films: de film uit 2021 | de film van Dunia | de film van Asif | de film van Ilana | de film van Ibrahim

  • Het Welcome Office laat vluchtelingen bij aankomst op Lesbos op krachten komen door ze voedsel en water aan te bieden. Daarna krijgen ze hulp bij het invullen van officiële documenten. Op een eigen school volgen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar lessen Engels, Grieks en wiskunde.
  • Synyparxis geeft zorg en begeleiding aan alleenreizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra op het Griekse vasteland.
  • In de voedselkeuken van partner Apostoli in Athene krijgen vluchtelingen en dakloze Grieken elke dag een maaltijd. Arme gezinnen krijgen elke maand een voedselpakket en in vluchtelingenkampen worden zeep en andere spullen voor persoonlijke verzorging uitgedeeld. 

Meer zien van het werk van Synyparxis en Apostoli? Bekijk deze aflevering van Petrus in het land in Athene.

Steun dit werk

Via het programma noodhulp helpt Kerk in Actie gestrande vluchtelingen in Griekenland. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage aan dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Vluchtelingen Griekenland' of doneer online. Hartelijk dank!

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project