Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Vakanties met aandacht

in Nederland

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.

De diaconale vakanties van Hetvakantiebureau.nl zijn voor velen een begrip. Jaarlijks organiseert het bureau zo’n 92 vakantiearrangementen voor 2700 mensen die niet meer zo makkelijk alleen op vakantie gaan. In de praktijk zijn dit grotendeels ouderen en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben.

Vakanties met aandacht
Tijdens deze vakanties staan ieder jaar ruim 1750 ervaren en enthousiaste vrijwilligers dag en nacht klaar om de vakantiegasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Zij helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor. 

Gratis vakantieweken

Daarnaast biedt Het vakantiebureau jaarlijks samen met RCN Vakantieparken 100 gratis vakantieweken voor gezinnen op bijstandsniveau. En een ouderenmidweek voor eenzame ouderen die al lange tijd niet op vakantie zijn geweest. Bekijk hieronder een kort filmpje waarom RCN dit bijzondere initiatief doet en hoe enkele gezinnen het hebben ervaren:

Steun dit werk

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Vakanties met aandacht' of doneer online. Hartelijk dank! 

Met deze link: www.kerkinactie.nl/vakantiesmetaandacht kunt u uw gemeenteleden wijzen op meer informatie over dit project. 

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project