Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

“De vakanties, mensen kunnen ontmoeten, mis ik zo in deze tijd”

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. In 2020 konden vakanties niet doorgaan vanwege corona. Het Vakantiebureau.nl blijft wel in contact met de deelnemers, zoals Carin (57) uit Kapelle. “Ik mis de vakanties en de vaste groep waarmee we gaan. Het is altijd een vertrouwd gevoel in Nieuw Hydepark te zijn en bekenden weer te zien.”

De diaconale vakanties van het Vakantiebureau.nl zijn voor velen een begrip. Jaarlijks organiseert het bureau zo’n 92 vakantiearrangementen voor 2700 mensen die niet meer zo makkelijk alleen op vakantie gaan. In de praktijk zijn dit grotendeels ouderen en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben.

Verhaal gaat verder onder foto

Carin gaat altijd graag mee met de vakanties van Het Vakantiebureau.nl

Contacten met anderen

Carin Neve uit Kapelle gaat ook altijd mee met de vakanties, ze is gast in de vakantieweken voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze mist de vakanties, maar vooral de contacten met anderen in deze coronatijd. 

Ik woon op een oude boerderij uit 1912 die verbouwd is tot een kleinschalige woonvorm voor 10 mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb mijn eigen kamer en mijn eigen taken.” Haar medebewoners gaan vaak naar de dagbesteding maar vanwege haar gezondheid lukt dat voor Carin niet meer. “Daarom ben ik verantwoordelijk voor het schoonhouden van de toiletten en wastafels en bereid ik de maaltijden voor.”

Het eerste wat ik wil doen

Op dinsdagmiddagen ging ze normaal gesproken naar een woonvorm met een groep dementerende ouderen. Maar sinds maart 2020 is dat gestopt door corona. Carin: “Ik mis dat erg. Nu bel ik elke dinsdagmiddag met een vaste medewerker van die groep hoe het daar is en laat de bewoners de groeten doen. Het is het eerste wat ik weer wil gaan doen als de coronacrisis weer voorbij is. Ik mis de verbondenheid met de mensen.” Ook mist ze de kerkdiensten.”Gelukkig voel ik me nog wel een beetje verbonden omdat ik de diensten nu online op de tablet kan volgen.”

Vakantie vliegt voorbij

De vakanties van het Vakantiebureau.nl horen ook op het lijstje van dingen die Carin erg mist: “We gaan altijd met een redelijk vaste groep vrijwilligers en gasten. Het wisselt wel eens een beetje maar het is altijd een vertrouwd gevoel weer in het Nieuw Hydepark te zijn en bekende mensen weer te zien en te omhelzen. Maar nieuwe mensen vind ik ook leuk, ik ga wel gemakkelijk contacten aan.” In de vakantieweken worden altijd leuke dingen gedaan, zoals knutselen, spelletjes, wandelen en fietsen en uitjes. Carin: “Zo’n week vliegt voorbij. Tijdens de week hou ik ervan om foto’s te maken. Dat is mijn hobby. Zo heb ik bij het Nieuw Hydepark eens een foto gemaakt van een reiger bij de vijver en ook van de prachtige Oranjerie op het park.”

Benieuwd hoe het andere deelnemers nu vergaat? Lees hun verhalen hier

Lees ook:

 

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Vakanties met aandacht