Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Dreamhouse ondersteunt straatkinderen met educatieve activiteiten

Met zes stafmedewerkers, negentien veldwerkers en veertig vrijwilligers zet Dreamhouse, Indonesië, zich in voor straatkinderen, onder meer door hun op straat te bezoeken. De veldwerkers en vrijwilligers gaan daarbij vooral op zoek naar kinderen in de knel, zoals kinderen die misbruikt worden, die moeten bedelen of die geen onderdak hebben.

Een van de kinderen die Dreamhouse op straat ontmoette, is Doni. Een vrijwilliger van Dreamhouse trof hem aan terwijl hij aan het zingen was bij een stoplicht, om wat geld te verdienen.

Ze raakten in gesprek. Doni vertelde dat hij veel huiswerk had en het hem niet lukte dat thuis te maken, omdat zijn moeder vaak dronken is. De vrijwilliger bood aan dat Doni z’n huiswerk kon maken bij Dreamhouse en dat hij Doni iedere dag op zou halen en weer thuis zou brengen. Het gaat nu veel beter met Doni: hij kan in alle rust z’n huiswerk maken en veel beter meekomen op school.  

Educatieve activiteiten

Naast het bezoeken van kinderen op straat biedt Dreamhouse ook educatieve activiteiten aan, bijvoorbeeld over afval. Kinderen leren er verschillende soorten afval te herkennen, en ontdekken hoe ze afvalmaterialen kunnen gebruiken om voorwerpen voor in en om het huis te maken, zoals bloembakken of bewaardozen, of afval zoals plastic kunnen inzamelen om daar wat geld mee te verdienen.

Over dit project

In de Indonesische steden Yogyakarta (Java) en Kupang (Timor) leven nog steeds kinderen op straat. Sommigen worden door hun ouders meegenomen om op drukke verkeerspleinen te helpen bij de verkoop van kranten of etenswaren. Anderen worden aan hun lot overgelaten en moeten zichzelf zien te redden. De organisatie Dreamhouse kijkt naar hen om. 
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een betere toekomst voor straatkinderen