Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Oog voor straatkinderen en hun thuissituatie

Medewerkers en vrijwilligers van partnerorganisatie Dreamhouse in Indonesie zetten zich in voor straatkinderen. Zij bezoeken kinderen op straat, en gaan langs bij de kinderen thuis en in de wijk. Hieronder een fotoverslag van de diverse activiteiten van Dreamhouse.

Fotoverslag

1) Een medewerker van Dreamhouse bezoekt het gezin van Ana, in de wijk Ngemplak, om kennis te maken met de thuissituatie van Ana's kinderen.

2) Vrijwilligers doen een balspel met kinderen in de wijk Ngemplak.

3) Een medewerker van Dreamhouse bezoekt Elli, in de wijk Kledokan. Elli gaat niet meer naar school. De medewerker legt contact met haar, nodigt haar uit om via sport en spel te leren lezen en schrijven, en helpt haar op weg terug naar school.

4) Activiteit in de wijk Karanganyar, waarbij kinderen de rij staan om hun wens, die ze op een post-it hebben geschreven, op een wensboom te plakken.

5) In een wijkcentrum in Semoyo geven vrijwilligers engelse les. Vandaag gaat het over voertuigen.

6) Medewerkers van Dreamhouse gaan met een meisje en haar moeder mee naar het politiebureau. Het meisje is slachtoffer van sexueel misbruik. De politie doet onderzoek en wil het meisje in dat kader spreken. Medewerkers van Dreamhouse begeleiden haar voor, tijdens en na het gesprek.

Over dit project

In de Indonesische steden Yogyakarta (Java) en Kupang (Timor) leven nog steeds kinderen op straat. Sommigen worden door hun ouders meegenomen om op drukke verkeerspleinen te helpen bij de verkoop van kranten of etenswaren. Anderen worden aan hun lot overgelaten en moeten zichzelf zien te redden. De organisatie Dreamhouse kijkt naar hen om. 
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Een betere toekomst voor straatkinderen