Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Een betere toekomst voor straatkinderen

in Indonesië

In de Indonesische steden Yogyakarta (Java) en Kupang (Timor) leven nog steeds kinderen op straat. Sommigen worden door hun ouders meegenomen om op drukke verkeerspleinen te helpen bij de verkoop van kranten of etenswaren. Anderen worden aan hun lot overgelaten en moeten zichzelf zien te redden. De organisatie Dreamhouse kijkt naar hen om. 

Medewerkers en vrijwilligers van Dreamhouse zoeken de kinderen op straat op. Via sport en spel leggen zij contact, leren de kinderen kennen en kijken welke hulp ieder kind nodig heeft. Ook legt Dreamhouse contact met de ouders om de thuissituatie te verbeteren. Zo verwijst Dreamhouse ouders van straatkinderen door naar organisaties, die hen helpen hun gezin financieel te kunnen onderhouden. Dreamhouse roept ouders op hun kinderen niet de straat op te sturen, en moedigt kinderen en ouders aan om kinderen (terug) naar school te laten gaan. Kinderen die zich in een onhoudbare situatie bevinden kunnen tijdelijk in het opvanghuis van Dreamhouse terecht. Daar gaan ze naar een plaatselijke school. Vrijwilligers helpen hen bij hun studie en stafmedewerkers begeleiden het kind terug naar huis of naar familie. In Kupang biedt Dreamhouse kinderen van vuilnisrapers muziekles aan: zij leren het traditionele snaarinstrument sasando spelen. Ze leren doorzetten, het geeft hen zelfvertrouwen en aanzien. Dreamhouse steunt ieder jaar 500 kinderen.

Dreamhouse doet ook aan preventie, om te voorkomen dat kinderen op straat belanden en kinderrechten beter nageleefd worden. Samen met andere organisaties voert Dreamhouse campagne voor het recht op onderwijs en samen bestrijden ze geweld tegen kinderen.

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Werelddiaconaat met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. Straatkinderen Indonesië of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werelddiaconale werk

Steun dit werk als kerk via actieland Indonesië.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project