Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Een betere toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta

in Indonesië

In Yogyakarta leven veel kinderen op straat. Zij worden aan hun lot overgelaten en moeten zichzelf zien te redden. De organisatie Dreamhouse kijkt naar hen om.

Ze zoeken de kinderen op straat op. In het begin kunnen de straatkinderen terecht bij de noodopvang en overgangscentra. Kinderen die de straat definitief willen verlaten kunnen in een opvanghuis terecht. Ze gaan naar een plaatselijke school. Vrijwilligers helpen hen bij hun studie.

Dreamhouse wil niet alleen opvang bieden voor straatkinderen, maar ook structureler aan preventie werken: voorkomen dat kinderen op straat belanden. Ze willen zorgen dat kinderrechten beter nageleefd worden. Ze voeren met name campagne voor het recht op onderwijs en bestrijden geweld tegen kinderen. De organisatie werkt hierbij samen met andere organisaties. Dreamhouse verwijst ouders van de straatkinderen naar organisaties die hen kunnen helpen om hoe zij hun gezin financieel zouden kunnen onderhouden.

Activiteiten in coronatijd

In deze video laat Dreamhouse zien hoe ze tijdens de corona-pandemie kinderen voorlicht over het belang van handen wassen, gezond eten en bewegen.

 

Materialen

Bestel de collecteflyer in de webwinkel, download de collectematerialen rechts op deze pagina of klik op de link 'Bekijk alle materialen' voor extra info.

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Werelddiaconaat met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. Straatkinderen Indonesië of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werelddiaconale werk

Steun dit werk als kerk via actieland Indonesië.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project