Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

India: naast bijles nu ook voedselpakketten voor kinderen die school missen

Door corona missen kinderen niet alleen onderwijs, maar ook de dagelijkse schoollunch. Partnerorganisatie Save helpt daarom niet alleen met bijles aan huis, maar ook met voedselpakketten.

Met ruim 100 vrijwilligers helpt SAVE, in India, op dit moment ruim 2.000 kinderen met onderwijs en bijles, waaronder 64 kinderen die nog nooit eerder onderwijs hebben gevolgd. Vanwege de coronapandemie vinden deze lessen vaak aan huis plaats. Zo gaat een van de vrijwilligers langs bij de elfjarige Laxshmi. Omdat haar ouders allebei werken, moet Laxshmi overdag op haar eenjarige broertje passen. Dankzij het bezoek van de vrijwilliger van Save kan zij toch onderwijs volgen.

Voedselpakketten

Door corona kunnen veel kinderen niet naar school. Dat betekent niet alleen dat ze geen klassikale lessen volgen, maar ook dat ze de dagelijks lunchmaaltijd op school missen. Daarom ondersteunt Save de gezinnen van 300 kinderen twee keer per maand met een voedselpakket. 

Kinderen met een beperking 

Extra aandacht is er voor kinderen met een beperking. Zij hebben vaak extra (medische) zorg en medicijnen nodig, maar nu veel gezinnen door de coronapandemie minder inkomsten hebben, bijvoorbeeld omdat ze hun baan zijn verloren, wordt de zorg voor een kind met een beperking extra zwaar. Partnerorganisatie SAVE biedt daarom extra steun aan gezinnen met kind met een beperking. Het afgelopen half jaar kregen hierdoor bijna 70 kinderen een steuntje in de rug.

Rijst, bloem en olie

Zo kregen de ouders van de zesjarige Abinesh hulp. Abinesh is verstandelijk beperkt,heeft  een afwijking aan zijn nek en is aan bed gebonden is. Hij kan niet zelfstandig eten. SAVE ondersteunde het gezin met rijst, tarwe, bloem en olie. Over dit project

In de Zuid-Indiase textielstad Tirupur wonen zo’n 150.000 migranten, sommigen met hun hele gezin. Omdat ouders de hele dag werken, worden veel kinderen aan hun lot overgelaten. En doordat zij de lokale taal niet spreken, gaan ze niet naar school. Partnerorganisatie van Kerk in Actie SAVE biedt 200 migrantenkinderen onderwijs in zowel hun moedertaal als de lokale taal. Na een jaar kunnen ze doorstromen naar het regulier onderwijs. Ook zorgt SAVE voor voedzame middagmaaltijden en buitenschoolse activiteiten.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Alle kinderen naar school