Gebed voor India

India heeft op dit moment te maken met veel coronabesmettingen. Er is nauwelijks plaats in de ziekenhuizen voor de vele zieke mensen. De wanhoop is groot. Wij bidden voor India.

God,

De realiteit in India is op dit moment gitzwart.
Daarom roepen we vandaag tot U.

We zien beelden van sirenes op de straat,
horen over het schrijnend tekort aan zuurstof,
de rijen bij ziekenhuizen en overvolle crematoria.
Het is een overweldigende en beangstigende realiteit.

God, wij vragen U, wees met de Indiërs,
geef kracht aan bange harten nu de nood zo hoog is.

We denken ook aan onze partners in India,
die in deze moeilijke omstandigheden er proberen te zijn voor de mensen om hen heen.
En aan de kerken daar - in het besef hoe moeilijk het voor onze medechristenen is om in de huidige omstandigheden er te zijn voor elkaar,
betekenisvol afscheid te nemen en steun te vinden in de kerk.

Daarom roepen we vandaag tot U: wees met hen,
en met de wereld in deze moeilijke tijd die al zo lang duurt.

Lees ook:

De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen, in het bijzonder de meisjes, moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Ze lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting. De organisatie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Geen kinderarbeid in de textielindustrie