Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sport en spel als tegenwicht tegen frustratie en agressie

Tijdens de coronapandemie konden kinderen in India twee jaar lang niet naar school. Veel kinderen zaten thuis, en ruzies met ouders, broers en zussen kwamen veel voor. Met sport en spel helpt partnerorganisatie SAVE kinderen om hun frustratie en agressie kwijt te raken.

Corona in India betekende voor kinderen: twee jaar lang geen onderwijs. Er waren voor hen geen ipads, laptops of tv beschikbaar om online lessen te volgen. Na twee jaar zijn deze kinderen al hun basisvaardigheden kwijt: rekenen, schrijven, het alfabet, lezen ... het is allemaal verdwenen.

Ruzie en agressie

Veel kinderen zaten twee jaar thuis en ontwikkelden daar agressief gedrag, met veel ruzie met ouders en broers en zussen. Via Save gaven in 2021 102 vrijwilligers onderwijs aan 964 jongens en 1.045 meisjes. Ook sporten zij met hen en deden ze spelletjes, waardoor kinderen hun agressieve gedrag wat kwijt raakten. Omdat er tijdens corona weinig werk en daarmee weinig inkomsten waren voor de ouders, werden 304 kinderen ondersteund met extra voedzame maaltijden.

Anmol leert opnieuw lezen en schrijven

In de coronapandemie werkten duizenden kinderen in Tiruppur in winkels, hotels en textielbedrijven. Waarom? Omdat hun ouders tijdens de pandemie geen werk en dus geen inkomen hadden. Een van deze kinderen was Anmol (foto), 11 jaar oud. Hij was samen met zijn ouders naar Tiruppur verhuisd op zoek naar werk. Moeder werkte in de textielindustrie en ook Anmol werkte daar, elke dag 7 tot 8 uur aan een stuk door. Save sprak met zijn ouders, waarna Anmol kon hstarten in een lesgroep van Save. Daar leerde hij opnieuw lezen, schrijven en rekenen. 

Mohammed Sahib (12) haalde bij een hotel weggegooide bananenschillen op, omdat zijn ouders te weinig verdienden om het gezin van vijf te voeden. Door de hulp van Save kon ook Mohammed Sahib deelnemen aan een lesgroep en kreeg daar ook voedzame maaltijden.

Sport en spel helpt kinderen hun agressie kwijt te raken

Over dit project

De grote textielstad Tirupur in het zuiden van India, telt meer dan 10.000 kinderen in de knel. De meesten zijn samen met hun ouders naar de stad gemigreerd in de hoop op een beter leven. De realiteit is dat de kinderen, in het bijzonder de meisjes, moeten werken in de textielsector en niet meer naar school kunnen. Ze lopen het risico slachtoffer te worden van geweld of andere vormen van uitbuiting. De organisatie SAVE doet er alles aan om deze kwetsbare kinderen op school te krijgen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Andere verhalen

Uit dit project

Blijf op de hoogte van Geen kinderarbeid in de textielindustrie