Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 3 mrt 2024

Collecte Kerk in Actie 2024 - Voorjaarszending (Libanon, Veertigdagentijd)

Christelijke instellingen in Libanon hebben meestal een regionale functie. Ook theologische opleidingsinstituten in Beiroet leiden predikanten op voor het hele Midden-Oosten.

Wilbert van Saane is door Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden naar Libanon en werkt er als theologiedocent en studentenpastor. Hij geeft les in systematische theologie en missiologie aan theologiestudenten in Beiroet. Daarnaast organiseert hij kapelvieringen voor studenten en staf.

Meer lezen: kerkinactie.nl/onderwijslibanon

Download deze film voor gebruik in de kerkdienst

Bidden

Theologiestudenten in Beiroet - uit alle windstreken van het Midden-Oosten - zijn erg bezorgd over de situatie in Gaza. Samen met hun docent Wilbert van Saane schreven ze een gebed voor de mensen daar. Daarin leggen ze hun zorgen bij God neer. Bid mee in de kerkdienst

Wat betekent dit project voor Shant Akoushian?

“Na mijn theologiestudie keerde ik terug naar Syrië, mijn land. Ik ben nu al een paar jaar predikant in Kassab, een klein dorpje in het noordwesten. Alle lessen die ik leerde in Beiroet komen me nu goed van pas. Het leven is niet makkelijk in Syrië. De economische situatie is bar, veel Syriërs zijn afhankelijk van hulp van familie, de kerk of liefdadigheidsorganisatie. De kerk is de enige plaats waar ze horen over liefde en vrede. De toekomst van Syrië is onzeker, maar de kerk kan de mensen nieuwe hoop geven. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Over dit project

Christelijke instellingen in Libanon hebben een regionale functie. Ook theologische opleidingsinstituten in Beiroet leiden predikanten op voor het hele Midden-Oosten. Wilbert van Saane is door Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden naar Libanon en werkt er als theologiedocent en studentenpastor.