Rainbow vliegt de wereld over

“Roekoe, ik ben Rainbow.  Ik ben een echte ontdekkingsreiziger! Vanuit mijn ark vlieg ik de hele wereld over, op zoek naar verhalen over geloof, hoop en liefde - dichtbij en ver weg. Ik vertel deze verhalen graag aan kinderen, bijvoorbeeld in de kindernevendienst in de kerk. Tot vleugels!”

Over Rainbow

Rainbow is de duif van de Protestantse Kerk. Hij betrekt kinderen bij het diaconale werk van Kerk in Actie. Kinderen maken via Rainbow kennis met kinderen in andere landen en zien hoe hun leven eruit ziet. Ze leren dat deze kinderen op een andere manier leven dan zij, vaak onder moeilijke omstandigheden. Ze ontdekken hoe we deze kinderen kunnen helpen, maar ook wat we van elkaar kunnen leren.

Rainbow en de actielanden

Kerk in Actie heeft zeven actielanden. Gemeenten kunnen zich op een van deze landen ‘abonneren’ en ontvangen dan automatisch drie keer per jaar een pakket met materialen over de projecten uit dit land. Voor elk land is er ook een kinderpakket beschikbaar. Dit bestaat uit werkvormen voor de kindernevendienst, een kindermoment in de kerkdienst en een gezinsactiviteit thuis.

Kinderpakket ontvangen

Als jouw gemeente een actieland steunt, dan krijg je automatisch een mail met daarin een link naar het kinderpakket. Steunt jouw gemeente nog geen actieland? Ga naar kerkinactie.nl/actielanden voor meer informatie en aanmelden.

Lees meer over de zeven actielanden

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)