Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Rainbow vliegt de wereld over

“Roekoe, ik ben Rainbow. Ik ben een echte ontdekkingsreiziger! Vanuit mijn ark vlieg ik de hele wereld over, op zoek naar verhalen over geloof, hoop en liefde - dichtbij en ver weg. Ik vertel deze verhalen graag aan kinderen, bijvoorbeeld in de kindernevendienst in de kerk. Tot vleugels!” 

Over Rainbow

Rainbow is de duif van de Protestantse Kerk. Hij betrekt kinderen bij het diaconale werk van Kerk in Actie. Kinderen maken via Rainbow kennis met kinderen in andere landen en zien hoe hun leven eruit ziet. Ze leren dat deze kinderen op een andere manier leven dan zij, vaak onder moeilijke omstandigheden. Ze ontdekken ook hoe we deze kinderen kunnen helpen, maar ook wat we van elkaar kunnen leren. 

Rainbow en de actielanden

Zet Rainbow in voor jouw actieland! Kerk in Actie heeft zeven actielanden. Als gemeente kun je je op een van deze landen ‘abonneren’. Je ontvangt dan automatisch drie keer per jaar een pakket met materialen over de projecten uit dit land. Voor elk land is er ook een kinderpakket beschikbaar. Dit pakket bestaat uit kant-en-klare werkvormen voor de kindernevendienst, een kindermoment in de kerkdienst en een gezinsactiviteit thuis.
Als jouw gemeente een actieland steunt, dan krijg je automatisch een mail met daarin een link naar het kinderpakket. Steunt jouw gemeente nog geen actieland? Ga naar kerkinactie.nl/actielanden voor meer informatie en aanmelden.

Lees meer over de zeven actielanden

 

Rainbow en jouw (collecte)project

Steunt jouw gemeente geen actieland, maar wil je toch met Rainbow aan de slag, bijvoorbeeld om een collecteproject onder de aandacht te brengen of er in de kindernevendienst mee aan de slag te gaan? Deze Rainbow-materialen zijn daarvoor beschikbaar: 

Rainbow-lied (5 varianten)

Werkvormen en gebeden
Hier vind je werkvormen om met Rainbow aan de slag te gaan en vier voorbeeldgebeden (met een aantal creatieve gebedsvormen) om met kinderen te bidden bij een project van Kerk in Actie.

Verhalen
Hier vind je verhalen, met verwerkingsvragen, bij een aantal projecten van Kerk in Actie. Gebruik de verhalen in de kindernevendienst om kinderen bij een (collecte)project te betrekken of gebruik het verhaal in de kerkdienst om een collecte aan te kondigen. 

Rainbow speurtocht
Ga met jong en oud op zoek naar Rainbow de Duif. Zet een leuke speurtocht uit door je wijk of dorp, waarmee gemeenteleden (nader) kennis maken met Rainbow, en met elkaar! Hier vind je tips voor een Rainbow-speurtocht.

Kleurplaten
Hiernaast vind je meerdere kleurplaten om in de kindernevendienst het werk van Kerk in Actie op een speelse manier onder de aandacht te brengen. 

Rainbow bestellen

Let op: als jouw kerk een actieland of project van Kerk in Actie steunt, kun je de grote Rainbow-duif gratis aanvragen via jouw Kerk in Actie consulent.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)