Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Samen tegen armoede

Het nieuwe CPB-rapport van 9 maart liegt er niet om: in 2024 leeft een miljoen mensen in Nederland in armoede. Tijd voor actie! Met de campagne 'Samen tegen armoede' maken protestantse gemeenten in samenwerking met de Voedselbank een vuist tegen dit groeiende probleem. Sluit jouw gemeente aan? Lees hoe je kunt meedoen met deze landelijke actie.

Samen tegen armoede

Armoede. Opeens is het ook een zichtbaar thema in Nederland. Het aantal aanvragen bij de Voedselbank steeg het afgelopen jaar met maar liefst 36 procent. Met de campagne Samen tegen armoede staan lokale kerken op om daar iets tegen te doen. 

Doe mee!

Jouw gemeente kan op 2 manieren helpen:

1. Doe mee met de voedselpakkettenactie

  • De Voedselbank heeft een lijstje samengesteld van producten die landelijk het meest nodig zijn. Vraag gemeenteleden die te doneren. Lees in de handleiding hoe je de actie organiseert of laat groeien in jouw gemeente.  Van Kerk in Actie krijg je speciale pakketdozen om deze producten in te verzamelen. De Voedselbank zorgt ervoor dat deze dozen terechtkomen waar de nood het hoogst is.

Bestel voedseldozen bij Kerk in Actie

2. Meld je kerk aan als inleverpunt voor je buurt

  • Met de voedselpakkettenactie kan iedereen meedoen, ook buurtbewoners. Door inleverpunt voor jouw dorp of wijk te worden kan iedereen bij de actie aanhaken. Kerk in Actie helpt je met de promotie van de actie. Meld jouw kerk aan als inleverpunt:

Aanmelden als inleverpunt

Webinar

Meer weten over de actie Samen tegen armoede? Doe mee aan het webinar op woensdag 29 maart (20.00-21.00 uur). De Kerk in Actie-consulenten leggen de actie stap voor stap uit en je kunt vragen stellen. Aanmelden kan via onderstaande button.

Aanmelden webinar

Meer over Samen tegen armoede


Met Samen tegen armoede helpt Kerk in Actie mensen in armoede direct met de voedselpakkettenactie voor de Voedselbank. Maar we helpen mensen ook om structureel uit de armoede te komen. Daarvoor werken we ook samen met
SchuldHulpMaatje. Met onze hulp kan deze organisatie nieuwe plekken openen waar mensen worden geholpen om uit de schulden te komen. 

Meer lezen? We hebben alle vragen en antwoorden over de actie voor je op een rij gezet. 

Samen zijn we de kerk in actie, en staan we op tegen armoede in Nederland. Dank voor je betrokkenheid!

Veelgestelde vragen