Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 30 mrt 2025

Collecte Kerk in Actie 2025 - Werelddiaconaat (Colombia, Veertigdagentijd)

In de Colombiaanse hoofdstad Bogotá groeien veel kinderen op in wijken vol armoede en geweld. Het buurtcentrum van FPT is een veilige plek, waar ze terecht kunnen voor sport, spel en creativiteit.

Kinderen in achterstandswijk weerbaar maken

Ieder jaar kunnen 45 jongeren een koksopleiding volgen. Op het dakterras kweken ze eigen groenten. Ook ouders worden begeleid. De kinderen leren hun rechten kennen. Ze worden weerbaar gemaakt tegen geweld en krijgen de kracht om een beter bestaan op te bouwen. Voor veel kinderen is het centrum hun tweede thuis. 

Wat betekent dit project voor Justin (11)?

Ik kom hier graag, omdat we hier mogen laten zien hoe we ons voelen. Als ik me slecht voel, schrijf ik op hoe ik me voel. Ik leer hier ook hoe ik dingen beter kan doen. We doen veel creatieve dingen, zoals tekenen, vingerverven of verhalen schrijven. We hebben bij onze tekening een wens bij geschreven. Ik schreef: ‘We delen, we respecteren elkaar en we gaan op een goede manier met elkaar om’. We leren hier over dingen die belangrijk zijn, zoals vriendschap, respect hebben voor elkaar, vriendelijk zijn, waarderen wat je hebt en van jezelf houden. 

Meer lezen: kerkinactie.nl/kinderencolombia 

 

 

Over dit project

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In Bogotá zet een stichting zich in voor kinderen en jongeren in een achterstandswijk vol criminaliteit. De medewerkers bieden hen een veilige plek en een toekomst. De kinderen leren samenwerken, conflicten oplossen, krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen en leren wat hun rechten zijn.