Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Huis-aan-huiscollecte Kerk in Actie

Kerk in Actie organiseert van 22 t/m 27 november 2021 een landelijke huis-aan-huiscollecte, omdat we willen opstaan voor kwetsbare kinderen in Griekenland. De nood blijft hoog! We geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven.

De collecte organiseren met uw kerk

In 2020 werd de eerste landelijke huis-aan-huiscollecte gehouden. Ds. Mariska Kloppenburg werd gebeld met de vraag of ze in haar dorp Rijnsaterwoude de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie wilde coördineren. “Tijdens de gemeenteavond heb ik het idee geopperd om gezamenlijk onze schouders onder deze collecte te zetten. Meteen stak een mooi aantal gemeenteleden hun hand op. Met dit groepje mensen konden wij in het hele dorp collecteren.” Op de vraag waarom ze zich binnen haar gemeente voor deze collecte heeft hard gemaakt, antwoordt Mariska: “Het collectedoel sprak ons aan. De kwestie over vluchtelingen knaagt aan ons. We kunnen niet alle vluchtelingen ons land binnenhalen, maar wat kunnen we dan wel doen? En op deze manier kunnen we iets doen. En werkt het verbindend als je als gemeenteleden samen een activiteit uitvoert.” 

Collectant aan het woord

Ook Henk Groenewegen (95) uit Hoorn collecteerde mee. Samen met de jonge Kyra ging hij zijn wijk in om deur aan deur aan te bellen. Hij collecteerde - geheel coronaproof - met een collectezak aan een 1,5 meter stok én met een belletje uit de kerk van Blokker. “Waarschijnlijk kan ik dit voor de laatste keer doen, maar onze steun aan vluchtelingenkinderen blijft zó nodig. Hun jonge levens doen ertoe!” 

Aanmelden

Wilt u ook meedoen? U kunt zich alvast aanmelden als coördinator of collectant via een van de onderstaande buttons. Als coördinator organiseert u de collecte in uw wijk of dorp en als collectant loopt u een paar straten in uw buurt met de collectebus. 

Aanmelden als collectant

Aanmelden als collectant

Aanmelden als coördinator

Aanmelden als coördinator