Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking zijn desastreus

De voorgenomen bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking zijn desastreus en volgens Kerk in Actie zijn deze voornemens beschamend voor een land als Nederland. Directeur Jurjen de Groot: “We mogen nooit zomaar wegkijken voor leed of rampspoed en daarmee onze verantwoordelijkheid ontlopen, ook niet als dat honderden of duizenden kilometers verderop is.” 

Kerk in Actie ondersteunt daarom het initiatief ‘Nederland van de kaart’ van branchevereniging Partos. Op de website van Partos valt te lezen dat het kabinet-Schoof de komende jaren miljarden wil bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking, terwijl wereldwijd miljoenen mensen getroffen worden door armoede, honger, natuurrampen, oorlog en conflicten.  

Volgens De Groot volgen de negatieve berichten vanuit Den Haag elkaar snel op. Zo werd eerder al duidelijk dat het huidige kabinet de giftenaftrek terug wil draaien en kwam onlangs in het nieuws dat de bed-bad-broodregeling mogelijk wordt afgeschaft: “We beginnen ons zo langzamerhand af te vragen of het morele kompas van onze regering wel goed is afgesteld. We moeten altijd oog houden voor onze naaste. Nederland mag de wereld de rug niet toekeren, ook niet in tijden van bezuinigingen.” 

Partos roept haar leden, waaronder Kerk in Actie, op om ervoor te zorgen dat “Nederland niet van de kaart verdwijnt” en blijft investeren in internationale samenwerking. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)