Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Familie Van Saane uit Libanon terug in Nederland 

Wilbert van Saane is gisteravond met zijn familie vanuit Beiroet teruggekeerd in Nederland. Hij werkt als uitgezonden medewerker van Kerk in Actie in Libanon. Vanwege de oplopende spanningen, de raketaanvallen en de grondoorlog in Zuid-Libanon is in goed overleg besloten tot hun tijdelijke terugkeer naar ons land.  

Met een zwaar gemoed neemt de familie Van Saane afscheid van Beiroet. “We vertrekken met een gebed dat de vrede en gerechtigheid van de Heer over allen hier mag neerdalen en dat zijn koninkrijk mag komen”, zegt Van Saane.  
Jurjen de Groot, directeur van Kerk in Actie, dankt Wilbert en Rima voor hun grote betrokkenheid bij het persoonlijk welzijn van hun studenten en bij lokale kerkgemeenschappen in Libanon. “Als Kerk in Actie willen we dicht bij onze partners staan en hen steunen, vooral in moeilijke situaties als deze. Wilbert en Rima hebben dat op een betekenisvolle manier vormgegeven. In deze spannende dagen hebben zij gewacht tot hun studenten zelf in veiligheid waren, voor ze over een eigen terugkeer naar Nederland wilden nadenken. In goed overleg met hen besloot Kerk in Actie dat hun terugkeer naar Nederland nu noodzakelijk is, omdat de situatie in Beiroet onhoudbaar werd.”  

Tijdelijke terugkeer 

Het welzijn van uitgezonden medewerkers staat bij Kerk in Actie voorop. De veiligheid van alle medewerkers, waar ook ter wereld, wordt altijd gemonitord. In de afgelopen maanden werd de veiligheidssituatie voor Wilbert van Saane en zijn gezin in Beiroet daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Omdat de spanningen tussen Israël en Libanon de laatste dagen verder opliepen, er raketaanvallen over en weer zijn en Israël een grondoorlog is gestart in Zuid-Libanon, is nu in onderling overleg besloten tot de tijdelijke terugkeer van de familie Van Saane naar Nederland. Zij konden gisteren mee met een repatriëringsvlucht van de Nederlandse overheid naar Eindhoven.  

Wilbert van Saane is door Kerk in Actie, in samenwerking met GZB, uitgezonden naar Libanon. Hij werkt er als theologiedocent en studentenpastor aan Haigazian University in Beiroet. Zijn vrouw Rima is theologiedocent aan de Near East School of Theology en daarnaast predikant binnen de National Evangelical Synod of Syria and Lebanon. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)