Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie: geef tegen groeiende armoede

Armoede onder kinderen halveren. Dat was het stellige voornemen van het kabinet. Maar er is niets van deze plannen terechtgekomen. Sterker, het aantal mensen in armoede neemt alleen maar toe, tot binnenkort 1 op de 17, zegt het nieuwe CPB-rapport. Dat willen we niet! Daarom komt de kerk in actie. Dit doen we graag samen met jou.

“Het maakt me verdrietig dat ik bijna altijd nee moet zeggen als mijn zoon om iets vraagt”, zegt Zainab uit Den Haag. “Zelfs de kleinste dingen kunnen niet. ‘Het komt goed’, zeg ik dan. De stijgende prijzen hebben ons leven moeilijk gemaakt. Ik zou niet weten wat ik zonder de Voedselbank zou moeten.”

Samen tegen armoede

Kerk in Actie helpt mensen met acute nood door in samenwerking met de Voedselbank voedselpakketten te maken en die in heel Nederland uit te delen. Natuurlijk helpen we ook structureel. Dat doen we samen  met SchuldHulpMaatje. Met onze hulp kunnen zij meer mensen helpen financieel gezond te worden of te blijven. Onze actie heet 'Samen tegen armoede'.

Doe mee

We vragen je vrijmoedig om iets te delen van wat jij hebt ontvangen en aan deze actie bij te dragen. Veel of weinig, dat maakt niet uit. Samen staan we op tegen armoede in Nederland. Je kunt je gift overmaken op rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. 'Samen tegen armoede' of door op de rode button te klikken. 

Geef nu

Lees het verhaal van Zainab:


Voor € 35 krijgt Zainab een voedselpakket. Met € 175 vul je 5 voedselpakketten! 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)