Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Onderdak en voedsel voor getroffenen aardbeving Sulawesi (Indonesie)

In de nacht van 15 januari 2021 kostte een aardbeving in Sulawesi, het Indonesische eiland dat eind september 2018 eveneens zwaar werd getroffen door een aardbeving en tsunami, aan tientallen mensen het leven. Ook moesten duizenden mensen hun verwoeste huizen verlaten. Kerk in Actie biedt noodhulp.

Geef hier voor noodhulp Sulawesi

Direct na de aardbeving ontstond er chaos op het Indonesische eiland. Duizenden mensen moesten haastig hun verwoeste huis ontvluchten en logeerden buiten of in haastig ingerichte onderkomens. Huizen en gebouwen lagen volledig in puin en er was grote schade aan hotels en ziekenhuizen. 

Samen met onze lokale partnerorganisaties ADRA biedt Kerk in Actie hulp aan 580 getroffen gezinnen. Zij ontvangen een pakket waarmee zij een tijdelijk onderkomen kunnen inrichten. Zo zorgen we ervoor dat mensen wiens huis is verwoest bij de aardbeving, tijdelijk onderdak vinden in een zo veilig mogelijk onderkomen. Samen met de kerk van West-Sulawesi (GKSB) ondersteunen we nog eens 300 gezinnen met voedsel, medicijnen, dekens en onderdak.