Bouw de kerk in Syrië weer op

De jarenlange burgeroorlog in Syrië heeft diepe sporen nagelaten: meer dan 12 miljoen mensen zijn van huis en haard verdreven en een groot deel van de bevolking leeft in armoede. Ook de kerk heeft het zwaar. Veel christenen moesten vluchten, kerkgebouwen zijn verwoest. Toch wil de kerk in Syrië, juist in deze enorme nood, een baken van hoop zijn.

Bouw de kerk in Syrië weer op

Ze biedt hulp aan mensen die zijn getroffen door geweld of moesten vluchten, ongeacht hun afkomst of geloof. In regio’s waar mensen voorzichtig terugkeren, helpt de kerk bij het herstel van kerkgebouwen, scholen, bejaardenhuizen en gemeenschapscentra, kortom bij het weer opbouwen van een kerkgemeenschap. Herstel van de kerk, het hart van de christelijke gemeenschap, betekent immers herstel van de hele samenleving en hoop voor de toekomst.

Download deze film om vlak voor de collecte in uw kerk te vertonen.

U kunt helpen! Samen zijn we de kerk in actie en blijven we trouw in onze steun aan zusters en broeders in Syrië.

Wat u kunt doen:

Uitzendingen 'Met hart en ziel'

Jurjen de Groot, directeur van Kerk in Actie, reisde in 2019 voor Met hart en ziel naar Syrië, om met eigen ogen te zien hoe de kerk in een verwoest land werkt aan herstel. "Tijdens mijn reis zag ik hoe in Homs de kruizen letterlijk van het altaar afgeslagen waren. De priester vertelde met een gebroken kruis in zijn handen hoe hij hoopte dat ze het kruis op een dag weer zouden oprichten boven de ingang. Dat vond ik echt ontroerend. Want het kruis is het hart van het evangelie. Het is misschien maar een stuk hout, maar er zit zoveel symboliek achter.”

Bekijk hieronder aflevering 1 (uitzending MHeZ 12-09-2019):

Bekijk hieronder aflevering 2 (uitzending MHeZ 19-09-2019):

Steun dit werk

Steun dit werk en maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. ´Help de kerk in Syrië´ of door online te doneren. Hartelijk dank!