Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Onderwerp

Bouw de kerk in Syrië weer op

Meer dan 90 procent van de mensen in Syrië leeft onder de armoedegrens, voor meer dan de helft dreigt honger. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt.

Bouw de kerk in Syrië weer op

Direct doneren

Als de kerk er weer is, kan zij haar onmisbare taak in de samenleving weer oppakken: hulp bieden aan mensen die zijn getroffen door geweld of moesten vluchten, ongeacht hun afkomst of geloof.

Met een speciaal herstelfonds helpt Kerk in Actie de kerk in Syrië op te bouwen. Want herstel van de kerk betekent herstel van de gemeenschap, en hoop voor de toekomst! 

In Syrië

Jurjen de Groot, directeur Kerk in Actie, reisde in 2019 naar Syrië, om met eigen ogen te zien hoe de kerk werkt aan herstel. "In Homs waren de kruizen letterlijk van het altaar afgeslagen. De priester vertelde met een gebroken kruis in zijn handen hoe hij hoopte dat ze het kruis op een dag weer zouden oprichten boven de ingang. Dat vond ik echt ontroerend. Want het kruis is het hart van het evangelie.” Bekijk aflevering 1 en 2

Direct doneren

 

Steun dit werk

Steun dit werk en maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'Kerken Syrië' of door online te doneren. Hartelijk dank!