Kerst 2021: Geef licht Doe mee in uw gemeente

Een gammele tent. Extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. Onveiligheid. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. Maar misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie. Doe mee! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Kerst 2021: Geef licht Doe mee in uw gemeente

Juist met advent staan we stil bij wat komt: de geboorte van Jezus, door God gezonden om licht en leven te brengen. De toekomst is van God. Vanuit dat geloof delen we hoop en vertrouwen met de mensen om ons heen. Doe mee, geef licht!

Hoe kunt u meedoen met uw gemeente?

Bestel het magazine Geef Licht met adventsslinger

Bestel het (gratis) minimagazine Geef Licht voor al uw gemeenteleden. In dit magazine, dat u kunt uitdelen op eerste adventszondag, leest u alles over vluchtelingenkinderen in Griekenland en wereldwijd.

Bij het magazine zit een kaartenslinger om op te hangen. Deze slinger vertelt de verhalen van vier vluchtelingenkinderen en helpt gemeenteleden om op een bijzondere manier met hen mee te leven.

Vanaf advent kunt u elke zondag één van de kinderen van de slinger ‘in the picture’ zetten. Hiervoor ontvangt u materialen en liturgiesuggesties.

Vraag het kerstmagazine aan door onderstaand formulier in te vullen. U kunt hierin aangeven hoeveel exemplaren u nodig heeft voor uw gemeente.

Doe met de tieners van uw gemeente mee met de KerstChallenge

In de periode voor Kerst kunt u weer meedoen met de KerstChallenge. Deze vindt dit jaar buiten plaats en er zijn drie varianten: KerstChallenge Kids (8-12 jaar), KerstChallenge 12+ (voor alle leeftijden) en KerstChallenge+ met tentenkamp (12-16 jaar) met daaraan gekoppeld een sponsoractie voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Meer informatie

Overige materialen

Huis-aan-huiscollecte