Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerst 2022: Geef licht

Doe mee met je gemeente

Kerst 2022: Geef licht

Vluchtelingenkinderen in Griekenland (én inmiddels ook in Nederland) maken mee wat geen enkel kind zou mogen meemaken, omdat ze nergens in Europa welkom zijn. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie en delen we hen de hoop van advent. Doe je mee?

Bestel een vluchtelingentent voor je kerk

In de kerstcampagne Geef licht van Kerk in Actie staan vluchtelingententen centraal: als symbool voor kinderen die onderdak zoeken en verlangen naar een beter leven. Gemeenten die een concert van Zingen in de kerk of jongerenevent organiseren, kunnen een gratis vluchtelingentent bestellen. Meer informatie.

Stuur deze advent een kaart naar politici

Er móet iets gebeuren aan de onmenselijke situatie van vluchtelingen in Griekenland en ook in Nederland. We kunnen niet langer wegkijken. Ook politici niet! Laten we dit onrecht daarom samen aanKAARTEN. Hoe? Door in de adventsperiode massaal een kaartje te sturen naar Den Haag. Dáár zitten de mensen die het huidige harde beleid menselijker kunnen maken. Geef vluchtelingen in Griekenland en Nederland een stem. Kijk op kerkinactie.nl/aankaarten

Deel verhalen van Asif, Dunia, Ilana en Ibrahim

Hieronder vind je korte filmpjes van vier vluchtelingenkinderen én een filmpje over het werk voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Via de links onder de filmpjes kun je de films downloaden en laten zien in de kerkdienst. 

Download de video van Dunia

Download de video van Asif

Download de video van Ibrahim

Download de video 'Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland'

Overige materialen

Bestel diverse materialen voor advent en kerst