Samen werken aan een stabiele toekomst

in Kameroen

Klein maar krachtig. Dat typeert de Lutherse Broederkerk van Noord-Kameroen. Het is een kerk die de boerengemeenschap houvast wil bieden, in materieel én in geestelijk opzicht. Via Kerk in Actie kun je twee programma’s steunen: duurzame landbouw voor voedselzekerheid en de opleiding van predikanten.

Duurzame landbouw: voedsel voor iedereen

De kerk is met 1300 kerken breed verspreid over heel Noord-Kameroen, een gebied zo groot als Nederland. Door klimaatverandering wordt het noorden van Kameroen steeds droger. De natuur is onvoorspelbaar. Verkeerd water- en grondgebruik maakt de situatie er niet beter op. De woestijn rukt op en verdrijft boerenfamilies van hun grond. Veel dorpsbewoners leven onder de armoedegrens. De Lutherse Broederkerk leert boerengezinnen duurzame landbouwtechnieken. Hun oogst levert meer op, ze leren die goed bewaren en voorkomen dat de bodem verder uitdroogt.  Daardoor kunnen ze hun gezin voeden en kunnen hun kinderen naar school.

Predikanten opleiden

Al ruim vijftig jaar worden aan het theologische instituut van de kerk predikanten en kerkelijk werkers opgeleid op verschillende niveau's: van boeren die vrijwillig voorganger zijn tot volleerd predikanten. Ieder jaar worden veertig jongeren opgeleid: dertig volgen een bacheloropleiding theologie en tien een masteropleiding. De kerk verspreidt bijbels en liturische materiaal in vijftien lokale talen. Voorgangers leren omgaan met problemen waar mensen in Noord-Kameroen mee te maken hebben. De strijdt tegen armoede en hoe men als christenen goed omgaat met moslims, die in het noorden in de meerderheid zijn.

Bekijk en download films: 1. Collectefilm landbouw; 2. Collectefilm theologische opleiding; 3. Lutherse Broederkerk; 4. Christenen en moslims; 5. Kinderfilm.

Steun dit werk

Driekwart van de bijdrage voor dit werk is voor landbouw en een kwart voor de predikantenopleiding. Steun dit werk steunen met bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. landbouw/voorgangers Kameroen of doneer online. Hartelijk dank!

Blijf op de hoogte van Samen werken aan een stabiele toekomst

Verhalen