Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Kerk versterkt werk en positie van boeren (Zuid-Sumatra)

in Indonesië

Het is niet eenvoudig om als boer in Zuid-Sumatra het hoofd boven water te houden. Veel boeren zijn arm en er zijn veel conflicten over landeigendom. Yabima, de diaconale organisatie van de kerk van Zuid-Sumatra, leert boeren op te komen voor hun rechten, traint hen om hun land zo te verbouwen dat de grond gezond blijft en de opbrengst toeneemt.

Sommigen boeren wonen op grond waar de overheid hen graag ziet vertrekken, zodat grote bedrijven zich hier kunnen vestigen. Ze biedt weinig publieke voorzieningen om zo de boeren te ontmoedigen in de regio te blijven. Anderen zijn arm, omdat hun grond te weinig oplevert.

Yabima, de diaconale organisatie van de kerk van Zuid-Sumatra, leert boeren op te komen voor hun rechten, traint hen om hun land zo te verbouwen dat de grond gezond blijft en de opbrengst toeneemt.

Yabima doet dat door boerengroepen te trainen in (ecologische) landbouwmethoden en hen te helpen bij het opzetten van spaar- en kredietgroepen, zodat zij kunnen investeren in nieuwe zaden of een stalletje om hun producten te verkopen. Daarnaast organiseert Yabima activiteiten voor mensen met verschillende religies en etnische achtergronden, bedoeld om respect en begrip voor elkaar te krijgen. Het aantal conflicten in de regio is de laatste jaren toegenomen en Yabima wil graag haar grote netwerk en goede naam inzetten om een tegenbeweging te starten, die zich inzet om in vrede samen te leven. “Zuid-Sumatra is een huis voor iedereen,” vinden de medewerkers van Yabima

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Zending met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. Landbouw Zuid-Sumatra of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit zendingswerk

Steun dit werk als kerk via actieland Indonesië.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project