Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Samen bijbellezen opent deuren

in Palestina

Palestijnse christenen vormen een kleine gemeenschap in het Heilige Land: minder dan 2 procent van de bevolking is christen. Kerk in Actie steunt het werk van verschillende organisaties in Palestina die lokale gemeenten ondersteunen, zowel bij bijbelstudie als bij diaconaal werk.

Gemeenteleden krijgen meer bijbelkennis en dat opent deuren: ze passen het toe in hun eigen leven en worden actiever in de kerk. Samen bespreken ze problemen in de samenleving en zoeken naar oplossingen. 

Wat betekent dit project voor Marjam (60)?

“Ik kom uit een traditioneel christelijke familie uit Palestina, maar had de Bijbel nog nauwelijks van binnen gezien. Hoewel ik naar een christelijke school ging, raakte de kerk nogal op de achtergrond. Bij mijn vriendin Layla is dat totaal anders. Het geloof speelt een grote rol in haar leven en ze haalt veel wijsheid uit de Bijbel. Sinds ze me meenam naar een bijbelstudie in de kerk is mijn leven veranderd. De bijeenkomsten sluiten goed aan bij de dagelijkse realiteit en zijn altijd informeel. We lezen verhalen over Jezus en Hij is nu mijn grote voorbeeld. Ik ben er iedere week bij!”

Steun dit werk

Via het programma zending steunt Kerk in Actie verschillende organisaties in Palestina die lokale gemeenten ondersteunen bij bijbelstudie en diaconaal werk. Je kunt dit werk steunen door je bijdrage aan dit programma over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Z12000996' of doneer online. Hartelijk dank! 

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project