Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Toevluchtsoord voor migranten in nood

in China

In Hongkong werken ruim 400.000 Aziatische migranten, vooral vrouwen. Hun positie is kwetsbaar: soms worden ze opeens ontslagen en staan dan zonder inkomen en onderdak op straat. Anderen worden misbruikt of staan er bij ziekte alleen voor.

Kerk in Actie ondersteunt deze vrouwen met tijdelijk onderdak, medische zorg, psychosociale begeleiding en juridische hulp. Ook kunnen vrouwen bijbel- of koranstudies, cursussen Engels en computervaardigheden volgen, en krijgen ze hulp om hun positie te versterken.

Wat betekent dit project voor Sarah?

“Ik kom uit de Filipijnen, ben getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik heb als hulp in de huishouding in Hongkong gewerkt, om voor mijn gezin te kunnen zorgen. Maar, ik kreeg geen salaris en mijn werkgeefster beschuldigde mij van diefstal. Gelukkig verwees de politie mij door naar Bethune House. Daar werd ik liefdevol opgevangen en kreeg ik juridische hulp bij de rechtszaak die tegen mij was aangespannen. Ook kreeg ik heel veel steun van de andere vrouwen die hier worden opgevangen. Na tien bange maanden werd ik gelukkig vrijgesproken en kon ik terug naar mijn gezin!”

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Foto's

van dit project