Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 31 mrt 2024

Collecte Kerk in Actie 2024 - Werelddiaconaat (Colombia, Pasen)

In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren, die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool.

Zo kunnen ieder jaar 80 jongeren opgeleid worden voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks, niet alleen als kok maar ook als receptionist, ober of achter de bar. En wie een eigen bedrijf wil starten, krijgt een mentor uit de horecasector. 

Vertoon en download deze film:


Extra materialen bij Paascollecte:

1. Paaslezing door Luisa Arce

Download dit filmpje voor gebruik in de kerkdienst

2. Onze Vader, gezongen door Prisma Coral Unibautista

Download dit filmpje voor gebruik in de kerkdienst

Wat betekent dit project voor Anderson?

“Ik woon met mijn familie op een afgelegen boerderij in het noorden van Colombia. We hebben ons huis zelf gebouwd van leem, bamboe en cactus. Ik hoor bij de Wayúu-gemeenschap. Wij zijn de oorspronkelijke inwoners. Wij houden dieren en weven onze eigen stoffen. Maar tekort aan drinkwater en slechte wegen maken het leven hier niet makkelijk. Ik moest twee maanden twee uur heen en weer fietsen om een koksopleiding te volgen. Ik heb goede maaltijden leren bereiden. Handig voor mijn familie en buurkinderen, maar ik wil natuurlijk meer: mijn ambitie is om een eigen restaurant te starten en werk te bieden aan Wayúu-jongeren.” 

Lees meer op: kerkinactie.nl/jongerenhoreca  

Kijk ook op: kerkinactie.nl/veertigdagentijd 

Over dit project

In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool. Zo kunnen ieder jaar 80 jongeren opgeleid worden voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks.