Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Kansarme jongeren opleiden voor horeca

in Colombia

In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool. Zo kunnen ieder jaar 80 jongeren opgeleid worden voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks.

Gezonde lokale voeding

De jongeren komen uit de armste lagen van de bevolking aan de noordkust, dicht bij de grens met Venezuela. De meesten zijn inheems of afkomstig uit Venezuela. Ze worden opgeleid als receptionist, in de bediening of als bartender. Ze leren bakken of koken met gezonde lokale voeding. Ze maken kennis met vegetarisch en veganistisch koken. Ze leren cocktails maken van koffie, kokosnoot, mango, passievrucht of tamarinde. Studenten presenteren geleerde vaardigheden op markten en beurzen. Ook leren ze solliciteren.

Eigen bedrijf starten

Jongeren die een eigen bedrijf willen starten krijgen advies over hun bedrijfsplan en een mentor uit de sector. Er worden ondernemerswedstrijden georganiseerd, waarbij het winnende idee gefinancierd wordt. Leerlingen volgen cursussen van 100 uur, waarvoor ze deelcertificaten kunnen halen. De totale opleidingsduur varieert van 3 tot 7 maanden en wordt afgesloten met een erkend diploma.

Download deze film

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Werelddiaconaat met een bijdrage op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. jongeren horeca Colombia (K 12012612) of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werk

Steun dit werk als kerk via actieland Colombia.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project