Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 23 jun 2024

Collecte Kerk in Actie 2024 - Werelddiaconaat (Libanon)

Door de zware economische crisis in Libanon zoeken veel jongeren werk in het buitenland, waaronder veel ervaren verpleegkundigen. Ouderen blijven alleen achter als hun kinderen zijn vertrokken. Hierdoor is er veel vraag naar thuiszorgwerkers. Dat biedt Libanezen en Syrische vluchtelingen in het land de kans om in deze sector aan de slag te gaan.

Na een thuiszorgtraining kunnen cursisten vrijwel direct aan het werk en ook beter zorg verlenen aan hun eigen familieleden en buren.     

Meer lezen: kerkinactie.nl/thuiszorglibanon

Wat betekent dit project voor Pensée?

“Toen mijn moeder ziek werd, kreeg ze nauwelijks medische hulp. Dat komt omdat er in Libanon een groot tekort is aan thuiszorgwerkers en verpleegkundig assistenten. Ik kon dat niet aanzien en besloot dan zelf voor haar te zorgen. Een vriendin vertelde mij over de training voor thuiszorgwerkers en assistent-verplegers. Ik meldde me aan en doorliep alle modules. Dat heeft me echt veel geleerd, zoals alles wat je moet doen om eerste hulp te verlenen. Ik weet nu hoe ik voor ouderen moet zorgen, en heb ook veel nieuwe kennis opgedaan over ziektebeelden bij oude mensen. Nu kan ik zelf voor mijn moeder zorgen.” 

Over dit project

Door de zware economische crisis in Libanon zoeken veel jongeren werk in het buitenland, waaronder veel ervaren verpleegkundigen. Er is veel vraag naar thuiszorgwerkers. Kerk in Actie ondersteunt medische trainingen voor Libanezen en Syrische vluchtelingen. Na hun diplomering kunnen ze vrijwel direct aan de slag. Dat biedt hoop voor de toekomst!