Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 22 sep 2024

Collecte Kerk in Actie 2024 - Zending (Syrië, Vredeswerkcollecte)

Het voortbestaan van de kerk is van cruciaal belang voor de stabiliteit in Syrië. De kerk is er letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de samenleving. Als zij er weer is kan ze haar onmisbare taak oppakken: hulp bieden aan mensen die zijn getroffen door geweld of moesten vluchten, ongeacht afkomst of geloof.

Met het herstelfonds helpt Kerk in Actie verwoeste kerken in Syrië weer op te bouwen. Herstel van de kerk betekent hoop voor de toekomst!

Meer lezen: kerkinactie.nl/kerkensyrie

Wat betekent dit project voor diaken Milad?

“Ik kan niet wachten tot mijn kerk weer is hersteld. Ons gebouw werd volledig verwoest na een bomaanslag en moet weer van de grond af worden opgebouwd. We zijn vastbesloten dat dit de plek moet blijven waar we God aanbidden. Hier liggen onze wortels, deze plek is zo waardevol voor ons. Daarom hebben wij ons kerkgebouw aangemeld bij het Herstelfonds. Met hulp van Kerk in Actie wordt onze kerk in oude glorie hersteld. Ik kijk reikhalzend uit naar de dag dat de deuren weer openen. Als onze kerk er weer is, kan onze gemeente weer opbloeien. Jullie steun is van onschatbare waarde.”

 

Over dit project

Meer dan 90 procent van de mensen in Syrië leeft onder de armoedegrens, voor meer dan de helft dreigt honger. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt.