Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 20 apr 2025

Collecte Kerk in Actie 2025 - Noodhulp (Oekraïne, Pasen)

Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne gooien het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.

Regionale hulpcentra bieden kwetsbare families onderdak, delen voedsel- en zadenpakketten en medicijnen uit aan iedereen die het nodig heeft en bieden hulp bij het verwerken van trauma’s.

Wat betekent dit project voor Zlata?

Toen de oorlog begon, vlogen de vliegtuigen boven ons huis en hoorden we veel schoten. De soldaten waren dichtbij en daarom moesten we vluchten. Nu wonen we tijdelijk in een ander huis, verder bij de frontlinie vandaan. Ik voel me hier thuis. We hebben een tuin, een schommel, en er zijn kassen en huisdieren. Ik help mijn vader en moeder om het land te bewerken. We kregen een zadenpakket van de kerk. Daarmee kunnen we genoeg groenten en aardappels verbouwen voor de komende tijd. Ik heb maar één grote droom: terug naar mijn oude huis en nooit meer bang hoeven zijn.”

Meer lezen: kerkinactie.nl/oekraine

 
Over dit project

Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De grootschalige oorlog in Oekraïne gooide het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen.