Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 6 jul 2025

Collecte Kerk in Actie 2025 - Werelddiaconaat (Ghana)

In Ghana werken naar schatting 20.000 kinderen en jongeren onder dwang in de visserij. In arme vissersplaatsen moeten kinderen vaak al jong meewerken. Zij zijn een makkelijke prooi voor handelaren, die hen soms tegen betaling en onder valse beloften bij hun families weghalen.

Stop kinderarbeid in de visserij

Challenging Heights zet zich in om kinderen die onder dwang in de visserij werken, te bevrijden, op te vangen en te herenigen met familie. Via voorlichting in vissersdorpen wil men nieuwe uitbuiting voorkomen.

Wat betekent dit project voor Kofi (18)?

“Ik was acht jaar toen ik naar het meer werd gestuurd. Ik moest vissen en werd mishandeld. We werkten met z’n zevenen op de boot. Toen ik na een aantal jaren gered werd, brachten ze me naar het opvanghuis. Daar ging ik voor het eerst naar school. Ze gaven me schoolspullen en een schooluniform. Het was moeilijk om in een klas te zitten met veel jongere kinderen. Toen ik wilde stoppen, bleven ze me stimuleren om door te gaan. Ik heb klassen kunnen overslaan. Ik woon bij mijn vader en zou graag in de financiële sector werken. Dat heeft niemand in mijn familie ooit gedaan.”


Meer lezen: www.kerkinactie.nl/kinderarbeidghana

Over dit project

In Ghana werken naar schatting 20.000 kinderen en jongeren onder dwang in de visserij. De organisatie Challenging Heights zet zich in om deze kinderen te bevrijden, op te vangen en te herenigen met familie. Door voorlichting wil men nieuwe uitbuiting voorkomen.