Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Project

Stop kinderarbeid in de visserij

in Ghana

In Ghana werken naar schatting 20.000 kinderen en jongeren onder dwang in de visserij. De organisatie Challenging Heights zet zich in om deze kinderen te bevrijden, op te vangen en te herenigen met familie. Door voorlichting wil men nieuwe uitbuiting voorkomen.

Kinderen makkelijke prooi

Kinderarbeid is verboden in Ghana, maar de wet wordt te weinig gehandhaafd. In arme vissersplaatsen werken kinderen vaak al op jonge leeftijd met hun ouders mee. Zeker als zij niet naar school gaan, zijn ze een makkelijke prooi voor handelaren, die hen soms tegen betaling en onder valse beloften bij hun families weghalen. Veel kinderen worden meegenomen naar het enorme stuwmeer Lake Volta (8502 km2) of de rivieren Black en White Volta.

Oprichter James Kofi Annan

James Kofi Annan moest als kind onder dwang in de visserij werken en kon niet naar school. Na zijn bevrijding kwam hij gelukkig goed terecht. In 2007 begon hij de organisatie Challenging Heights om deze vorm van slavernij te stoppen. Naast het redden en opvangen van kinderen, zet de organisatie zich in om ouders te ondersteunen en nieuwe kinderarbeid te voorkomen.

Preventie

Via kinderrechtencomité’s, kinderclubs en voorlichting aan traditionele en religieuze leiders worden inwoners van vissersplaatsen bewust gemaakt dat kinderarbeid schadelijk en verboden is. En dat onderwijs de beste manier is om uit de spiraal van armoede te komen. Gezagsdragers worden getraind om de wet te handhaven, zodat mensen die kinderen aan het werk zetten gestraft worden.

Steun dit werk

Steun dit werk via het programma Werelddiaconaat door een bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. Kindarbeid visserij Ghana of doneer online. Hartelijk dank!

Geef voor dit werk

Steun dit werk als kerk via actieland Ghana.

Meer weten? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Verhalen

Over dit project

Nieuws

Over dit project