Collecte van 25 dec 2021

Kerstcollecte Kerk in Actie - Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland

Een gammele tent. Extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. Onveiligheid. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. Maar misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie. Doe mee! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Download deze collectefilm.

Kijk voor meer informatie en 4 korte collectefilms per kind op: www.kerkinactie.nl/kerst

Bestel het magazine Geef Licht met adventsslinger

Bestel het gratis minimagazine Geef Licht voor al uw gemeenteleden. In dit magazine, dat u kunt uitdelen op eerste adventszondag, leest u alles over vluchtelingenkinderen in Griekenland en wereldwijd. Dit magazine dient tevens als collecteflyer voor de kerstcollecte.

Bij het magazine zit een kaartenslinger om op te hangen. Deze slinger vertelt de verhalen van vier vluchtelingenkinderen en helpt gemeenteleden om op een bijzondere manier met hen mee te leven.

Vanaf advent kunt u elke zondag één van de kinderen van de slinger ‘in the picture’ zetten. Hiervoor ontvangt u materialen en liturgiesuggesties.

Vraag het kerstmagazine aan door onderstaand formulier in te vullen. U kunt hierin aangeven hoeveel exemplaren u nodig heeft voor uw gemeente. De magazines worden in november per post toegestuurd.

Nog elke dag zijn er miljoenen mensen over de hele wereld op de vlucht. Een groot deel van hen komt uit landen waar het leven door oorlog of religieuze spanningen onmogelijk is. Op zoek naar veiligheid stranden mensen uit bijvoorbeeld Syrië, Afghanistan en Iran in Griekenland. Hier wacht hen vanwege lange procedures een moeilijke en onzekere tijd. Kerk in Actie ondersteunt drie organisaties die hen opvangen en begeleiden en kleding, voedsel, zorg en onderwijs aan de kinderen geven.