Collecte van 25 dec 2021

Kerstcollecte Kerk in Actie - Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland

Een gammele tent. Extreme kou of juist de ondraaglijke hitte. Onveiligheid. Gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. Maar misschien wel het ergst van alles: de uitzichtloosheid, het jarenlange, onzekere wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Wij gunnen hen een beter leven! Daarom komen we in actie. Doe mee! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland.

Bestel het magazine Geef Licht met adventsslinger

Bestel het gratis minimagazine Geef Licht voor al uw gemeenteleden. In dit magazine, dat u kunt uitdelen op eerste adventszondag, leest u alles over vluchtelingenkinderen in Griekenland en wereldwijd. Dit magazine dient tevens als collecteflyer voor de kerstcollecte.

Bij het magazine zit een kaartenslinger om op te hangen. Deze slinger vertelt de verhalen van vier vluchtelingenkinderen en helpt gemeenteleden om op een bijzondere manier met hen mee te leven.

Vanaf advent kunt u elke zondag één van de kinderen van de slinger ‘in the picture’ zetten. Hiervoor ontvangt u materialen en liturgiesuggesties.

Vraag het kerstmagazine aan door onderstaand formulier in te vullen. U kunt hierin aangeven hoeveel exemplaren u nodig heeft voor uw gemeente. De magazines worden in november per post toegestuurd.

www.kerkinactie.nl/kerst

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden vluchtelingen, waaronder veel kinderen, in Griekse vluchtelingenkampen. Ze zijn hier aangekomen uit landen als Afghanistan, Syrië, Congo en Ethiopië, op zoek naar warmte, veiligheid en een betere toekomst. Is dit de plek waar ze eindigen? Hun situatie is urgenter dan ooit. Kerk in Actie werkt in Griekenland samen met 3 partnerorganisaties. Samen geloven we dat vluchtelingen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.