Idee

Organiseer een inzamelingsactie

Weggooien, dat doet u toch niet? Weet u niet wat u moet doen met oude mobieltjes, lege cartridges of oude ansichtkaarten en postzegels? Zamel ze in voor het werk van Kerk in Actie. Daarmee kunnen we samen nog meer mensen in de wereld een mooie toekomst geven.

Pijl naar links Ideeënbank

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten

U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats.

NB. Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels.

Oude mobieltjes, cartridges en toners

Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Lege toners en cartridges kunnen opnieuw gevuld worden. Via het inzamelprogramma van het bedrijf Eeko, ontvangt Kerk in Actie voor veel ingeleverde telefoons of cartridges een vergoeding. U kunt een speciale inzamelbox voor in uw kerk afhalen bij het regionaal Kerk in Actie inleverpunt. Op de interactieve kaart kunt u zien waar de inleverpunten zijn.

Buitenlands en oud Nederlands geld sparen

U kunt buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen voor Kerk in Actie. We verkopen die aan banken, handelaars en verzamelaars.

Waar kunt u inleveren?

In de meeste gevallen lopen deze acties via plaatselijke kerken. U kunt postzegels, kaarten, oude mobieltjes en cartridges inleveren bij kerken, die meedoen aan deze actie. Maar u kunt ze ook inleveren bij Kerk in Actie in Utrecht of bij één van de regionale Kerk in Actie inleverpunten, zie de interactieve kaart.

Wat levert het op?

In 2019 was de opbrengst € 23.482. Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

Zelf een inzamelingsactie organiseren?

Lees dan de brochure 'Organiseer een inzamelingsactie' voor meer uitleg. Bestel flyer en poster via onze webwinkel, mail naar bestellingen@protestantsekerk.nl, bel (030) 880 1337 of download ze op deze pagina.

Wilt u meehelpen?

Extra handen zijn altijd welkom! We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om ansichtkaarten en postzegels uit te zoeken. Die naar extra inzamelpunten en naar vrijwilligers gaan en af en toe een rit naar Utrecht willen maken met het ingezamelde materiaal. Iets voor u? Neem dan contact op met Kerk in Actie via info@kerkinactie.nl of 030 - 880 1880.

Op de hoogte via Facebook

Benieuwd wat er mogelijk is en waar in Nederland mensen actief zijn? Ga dan naar Facebook: www.facebook.com/inzamelingsactieskerkinactie en like deze pagina.