Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie biedt hulp aan ontheemden uit Nagorno-Karabach

Door het oplaaiende geweld in de enclave Nagorno-Karabach vertrokken tienduizenden Armeniërs halsoverkop uit dit gebied. Ze lieten huis en haard achter. Kerk in Actie helpt wereldwijd mensen in nood, nu ook aan ontheemden uit Nagorno-Karabach.

Azerbeidzjan won vorige week de controle over de regio Nagorno-Karabach dat officieel bij Azerbeidzjan hoort, na een oorlog van 24 uur. Volgens de berichten willen vrijwel alle 120.000 inwoners uit het gebied weg, uit angst voor 'etnische zuivering'.

Humanitaire hulp

Via ACT Alliance, het wereldwijde netwerk van kerken waar Kerk in Actie lid van is, biedt Kerk in Actie humanitaire hulp aan mensen die de enclave zijn ontvlucht naar Armenië. Op dit moment wordt in kaart gebracht wat er allemaal nodig is, daarna zal de hulpverlening grootschalig op gang komen. “Op dit moment is er het meeste behoefte aan huisraad, beddengoed en een klein geldbedrag voor de eerste levensbehoeften”, vertelt Dick Loendersloot, noodhulpcoördinator bij Kerk in Actie. “Maar de nood is groot. We houden de situatie nauwlettend in de gaten.”

Geef ook

Via het programma noodhulp ondersteunt Kerk in Actie ontheemden uit Nagorno-Karabach. Je kunt dit werk steunen door je gift over te maken voor het noodhulpprogramma van Kerk in Actie op rekeningnummer NL89 ABNA 0457 0457 o.v.v. Noodhulp, of doneer online.

Geef voor dit werk

 

Bid mee voor de getroffen bevolking:

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)